Чому горів митний та прикордонний пункт у Цекинівці, що на Вінниччині?

Новини Вінниці / Чому горів митний та прикордонний пункт у Цекинівці, що на Вінниччині?

У Вінницькій області 2 грудня задимілася споруда для персоналу митного та прикордонного пункту пропуску у селі Цекинівка Ямпільського району. Пункт озташований на поромній переправі через річку Дністер на кордоні України та Молдови.

У Вінницькій області 2 грудня задимілася споруда для персоналу митного та прикордонного пункту пропуску у селі Цекинівка Ямпільського району. Пункт розташований на поромній переправі через річку Дністер на кордоні України та Молдови.

Про подію повідомили у Fb-спільноті «Ямпіль», зазначивши, що загорілася місцева митниця o 14.00.

“В #Цекинівці на #паромній_переправі #Цекинівка – #Сороки(#Молдова) горить #митниця(#таможня). Щойно приїхала #пожежна, тушать…”, – пишет автор поста.

Зазначимо, що пором сполучає Цекинівку з молдовським містом Сороки. Неподалік цього місця у 2019 році планується розпочати проектні роботи для будівництва у майбутньому моста через Дністер. Він має сполучати Ямпіль з молдовським селом Косеуць. Орієнтована вартість проекту сягає 50 млн євро. Нині ж два береги сполучаються лише поромами.

Як пізніше написав про пожежу журналіст Василь Кізка, що це «сталося після того, як Цекинівська сільська рада безкарно зрізала дві високовольтні електроопори, встановлені Молдовою у свій час за відповідними міждержавними угодами. Не просто зрізала! Тут між правим і лівим берегом Дністра на електроопорах висіло три високовольтних дорогих провода. Вони перетинали лінію державного кордону. І ці провода зчезли. Вони мали пройти через митне оформлення. Не пройшли. Пожежа сталася після того, як не так давно Цекинівська сільська рада провела самозванний міжнародний фестиваль вина. Через цей пункт пропуску проходило багато легальної контрабанди».

Офіційної версії події поки що у ДСНС та інших органах не надали.

Нагадаємо, що 1 грудня поруч з Вінниччиною на мітингу у молдовських Сороках підняли український прапор і скандували «Путін геть!».

Макс Мельник

3 грудня, 2018