Поруч з Вінниччиною на мітингу у молдовських Сороках підняли український прапор і скандували «Путін геть!»

Новини Вінниці / Поруч з Вінниччиною на мітингу у молдовських Сороках підняли український прапор і скандували «Путін геть!»

Сьогодні, 1 грудня, у Сороках, молдовському місті, яке межує з селом Цекинівка Ямпільського району Вінниччини, відбувається масштабний мітинг з антипутінськими закликами. Активісти тримають у руках прапори Молдови, ЄС і України. Події, які відбуваються на іншому боці Дністра, чудово видно з українського берега.

Сьогодні, 1 грудня, у Сороках, молдовському місті, яке межує з селом Цекинівка Ямпільського району Вінниччини, відбувається масштабний мітинг з антипутінськими закликами. Активісти тримали у руках прапори Молдови, ЄС і України. Події, які відбуваються на іншому боці Дністра, чудово видно з українського берега.

Нагадаємо, щороку 1 грудня не тільки у Румунії, але й у Молдові святкують річницю Великого об’єднання. У 1918 році до королівства Румунія приєдналася Трансильванія, яка до того входила до Угорщини. З 1991 року прихильники входження Молдови у склад Румунії теж відмічають це свято. Зазвичай на вулицях молдовських міст розгортають румунські прапори.

Сороки – місто, які тісно пов’язано з Україною і Вінниччиною через прикордонне розташування та поромний зв'язок з сусідньою Цекінівкою Ямпільського району та безпосередньо Ямполем, а також культурним та економічним співробітництвом.

Як вказує джерело NaПарижі з Ямпільщині, біля фортеці на березі Дністра у Сороках проходить мітинг, на якому приймають участь орієнтовно 300 людей. Вони вигукують «Путін геть!» настільки голосно, що чудово чути на цекинівському березі. Учасники акції розгорнули молдовські, європейські прапори та один український.

Олег Верлан

1 грудня, 2018