7 років колонії: Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок голові Тиврівського райсуду

Новини Вінниці / 7 років колонії: Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок голові Тиврівського райсуду

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 7 років позбавлення волі засудили голову Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка за одержання 4620 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 17 січня ухвалила АП ВАКС.

Вищий антикорупційний суд 12 грудня 2023 року визнав Ратушняка винуватим у хабарництві і призначив йому покаранням 7 років позбавлення волі. Сторона захисту подала скарги на це рішення.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого (Ратушняка – ред.) та його захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 12 грудня 2023 року. Надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження учасникам судового провадження разом із копіями апеляційних скарг, інформацією про їхні права та обов'язки. Встановити строк до 26 січня 2024 року, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн ($4620), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тисячі доларів та 1620 доларів.

Макс Мельник

22 січня, 2024