Звільнення Педоса в МВС назвали «плановим», а рішення ухваленим раніше

Новини Вінниці / Звільнення Педоса в МВС назвали «плановим», а рішення ухваленим раніше

Після представлення у Вінниці Івана Іщенка начальником обласного главку поліції заступник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що питання звільнення його попередника Юрія Педоса було вирішено декілька тижнів тому.

Після представлення у Вінниці Івана Іщенка начальником обласного главку поліції заступник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що питання звільнення його попередника Юрія Педоса було вирішено кілька тижнів тому.

Нагадаємо, що 1 червня Івана Іщенко, якого активісти звинувачують у підтримці сепаратистів в Одесі, призначили начальником поліції Вінниччини.  

Як пояснив А.Геращенко «Радіо Свобода» щодо звільнення Ю.Педоса, то «це планова заміна керівника». Стосовно «відповідальності» Педоса за те, що вінницька поліція не попередила відправлення груп молодиків для участі у «розборках» в Броварах, то заступник міністра додав, що «відповідати за Бровари будуть ті, хто винні у цьому злочині».

Безпосередньо у самій вінницькій поліції неофіційно дивуються тим, що не чути про будь-які «відсторонення» чи інші рішення щодо керівника управління Департаменту спецрозслідувань. Згідно з внутрішньою інформацією, саме цей підрозділ має займатися організованою злочинністю. Більш того, нібито співробітники ДСР вели оперативній супровід вінничан, що зі зброєю поїхали до Броварів, але не попередили гучні «розборки».

Зазначимо, що генерала Педоса призначено радником голови Нацполіції І.Клименка. Він має відповідати за створення інституту дізнання на території Західно-центрального округу. Щодо решти відсторонених 29 травня працівників апарату ГУНП у Вінницькій області, то, за словами Клименка, «службове розслідування продовжується, роль кожного буде оцінена, і ми цю інформацію теж доведемо».

Олег Верлан

1 червня, 2020