Зупинилося серце Олега Цвілика з Вінниччини, який боронив Україну від російських окупантів

Новини Вінниці / Зупинилося серце Олега Цвілика з Вінниччини, який боронив Україну від російських окупантів

У реанімації лікарні на Донеччині зупинилось серце 34-річного жмеринчанина Олега Цвілика, якого було госпіталізовано після боїв за звільнення Святогірська та Лимана.

Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

«Жмеринчанин Олег Цвілик любив Україну та не міг допустити, щоб ворожий чобіт топтав рідну землю. В перший день широкомасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни мужній воїн вирішив, що боронитиме Україну, та 24 лютого взяв до рук зброю і встав до лав Збройних сил України. Досвідчений воїн, який ще у 2015 році давав відсіч ворогові на сході України, у складі 95-ї десантно-штурмової бригади разом з побратими відстоював незалежність України та її територіальну цілісність», - йдеться у повідомленні.

Мужній та безстрашний воїн нагороджений нагрудним знаком Міністерства оборони України «За зразкову службу».

«Не один український населений пункт звільнив з побратимами Олег, він визволяв Ізюм та Кам’янку, Долину та Святогірськ і мріяв, щоб уся територія України стала вільною від ворога. Але війна не щадить нікого. В боях за Лиман у Олега з'явились значні проблеми зі здоров’ям, з якими він потрапив до медичного закладу на Донеччині. Медики до останнього боролись за життя воїна, але серце військового не витримало та зупинилось. Олегу було лише 34, а попереду – ціле життя… Але доля та війна розпорядились по-своєму», - зазначають у міськраді.

Вічна пам’ять Захиснику!

Олеся Рудницька

24 грудня, 2022