Зухвале пограбування: аби знайти гроші, «лікар» нишпорив в оселі вінницького пенсіонера

Новини Вінниці / Зухвале пограбування: аби знайти гроші, «лікар» нишпорив в оселі вінницького пенсіонера

Вінницькі оперативники спільно з працівниками Управління карного розшуку 16 травня розшукали 30-річного уродженця Луганської області, причетного до пограбування літнього мешканця обласного центру. Працюючи за популярною телефонною схемою «ваша родичка в лікарні», зловмисник потрапив до квартири пенсіонера та на очах потерпілого забрав 3 000 доларів й 2 000 євро нібито на «лікування» доньки чоловіка.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 81–річний пенсіонер звернувся до правоохоронців 3 травня. Він розповів, що того дня на його мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомої абонентки. Жінка повідомила, що його донька потрапила в лікарню й потрібні кошти на лікування. Далі до літнього вінничанина прийшов незнайомець, який нібито мав передати ці кошти лікареві. Чоловік у кімнаті пенсіонера знайшов гроші, забрав їх та зник.

Зрозумівши, що це пограбування, пенсіонер звернувся в поліцію.

Вжитими оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Як з’ясувалось, 30-річний уродженець Луганщини неодноразово раніше судимий за майнові злочини. Оперативники розшукали його в Івано-Франківську. 

Правопорушникові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). 

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснюється Вінницькою окружною прокуратурою.

Поліцією встановлюються особи, які можуть бути причетними до злочину.

Макс Мельник

18 травня, 2023