ЗСУ взяли в полон генерал-полковника РФ, який командував угрупованням «Захід»

Новини Вінниці / ЗСУ взяли в полон генерал-полковника РФ, який командував угрупованням «Захід»

Спочатку звільнили з посади командувача угрупованням «Захід», а потім взяли у полон… Все за кілька днів. Такий карколомний висновок тривалого підйому по сходинкам 53-річного російського генерал-полковника Андрій Сичового. Більш того, він навіть намагався приховати своє військове звання.

Захисники України під час контрнаступу й звільнення від російських окупантів Харківщини значно поповнили обмінний фонд. Серед тих, кого взяли в полон виявився колишній командувач угруповання «Захід» ЗС РФ.

Мова про Андрія Сичового, генерал-полковника армії країни-агресора.

«Взятий у полон «підполковник» виявився генерал-полковником Андрієм Сичовим, командувачем угруповання «Захід» ЗС РФ», – написав журналіст Роман Бочкала у своєму Telegram-каналі.

Також Бочкала опублікував знімок із полоненим окупантом, яким і є Сичовий. Прикметно, що інформацію про нього поширили й російські Telegram-канали.

«Андрій Сичовий, командувач угруповання «Захід», яке контролювало Балаклію, Гусарівку, Щурівку, Байрак, Вербівку, Яковенкове, Вовчий Яр, Червоний Яр, Семенівку, Богодарівку, Миколаївку», – йдеться в пості "Romanov Лайт", у коментарях до якого росіяни обурювалися, що воєначальник і його підлеглі окупанти зазнали поразки на Харківщині.

Однак, слід зазначити, що кількома днями раніше, і про це писав український журналіст Роман Цимбалюк, Сичовий потрапив під чергову «чистку» через незадовільні результати. Генерал втратив посаду.

«У зв'язку з незадовільними результатами у проведенні "спеціальної військової операції" звільнено з ЗС РФ генералів», – тоді уточнив автор.

Тож, вірогідно, втративши посаду, генерал-полковник вирішив не залишати Україну, а «змивати кров’ю» провину перед Путіним. До речі, цей російський воєначальник також був задіяний у «спецоперації» РФ у Сирії. На посаду командувача угруповання його призначили лише влітку 2022-го.

Тим не менш, полон російського генерала – потужний деморалізаційний крок для окупантів.

Олег Верлан

9 вересня, 2022