ЗСУ можуть звільнити від окупантів Зміїний

Новини Вінниці / ЗСУ можуть звільнити від окупантів Зміїний

Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук запевнив, що незабаром на острові Зміїний можуть відбутися «цікаві події». Він навів приклад півночі Харківської області, звідки Збройні сили України витіснили окупантів до кордону.

Не викликає сумніву стратегічне значення острова, адже звідти можна контролювати всю північно-західну частину Чорного моря, зокрема рейди до Одеси та Миколаєва. До того ж, Зміїний – це Україна.

Водночас Братчук наголосив, що в морі продовжують перебувати російські кораблі з ракетами на борту. Про це він розповіді в ефірі «24 каналу».

Братчук зазначив, що його вже найближчим часом можуть звільнити.

«Острів Зміїний - тема дуже важлива. Зараз не сильно коментуватиму. Сподіваюся, найближчим часом ми побачимо досить багато цікавого. Острів є на сьогодні стратегічним. Це розуміє і ворог. Але це українська земля і чому б не повторити те, що було на Харківщині», – розповів Братчук.

Крім того, спікер Одеської ОВА наголосив, що ворожі кораблі знаходяться на досить безпечній відстані від Одеси. Але їхня кількість постійно змінюється, тому що йде перегрупування.

«Вони продовжують періодично випускати ракети, потрібно поповнювати запаси, тому вони час від часу йдуть до Криму. На жаль, думаю, повертатимуться», – підкреслив Братчук.

Одещину ворог обстрілює регулярно, зокрема південну частину регіону.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти намагаються облаштувати позиції та організувати постачання техніки на острів Зміїний у Чорному морі, а паралельно продовжують підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катера типу «Серна» біля острова.

Сергій Братчук казав, що локальні бої на Зміїному переростають у справжній бій - після втрати крейсера «Москва» у росіян не залишилося потужного куполу ППО над Чорноморським флотом, тому вони встановлюють ЗРК «Тор» і «Панцир», щоб більше контролювати західну частину моря. Однак, українські ракети влучають у судна.

Олег Верлан

16 травня, 2022