Зручна та комфортна гірськолижна куртка: у чому особливості та як вибрати?

Новини Вінниці / Зручна та комфортна гірськолижна куртка: у чому особливості та як вибрати?

Сучасні моделі гірськолижних курток є симбіозом високих технологій і вишуканого дизайну.

Гірськолижні куртки в Україні — затребувана продукція. До курток для занять фрірайдом (сноубордингом) висуваються особливі вимоги. Придбати таку річ можна в інтернет-магазині Terra Incognita., де представлений широкий асортимент всього, що може знадобитися для гірськолижного спорту.

Вимоги до спорядження сноубордиста

Кожен зайвий кілограм у горах — це важкий тягар на плечах сноубордиста. При собі він повинен мати тільки те, що може знадобитися на трасі, схилі або в екстреній ситуації. Якщо ви хочете купити гірськолижну куртку гарної якості, шукайте модель, яка відповідає таким вимогам:

1. Комфорт та легкість:

  • куртка має бути теплою;
  • вона не повинна давати додаткове навантаження на плечі райдера та сковувати його рухи на спусках;
  • колір куртки має бути яскравим (для ідентифікації спортсмена на трасі).

2. Якість виготовлення

Виріб має бути виготовлений у якісному складанні з надійних матеріалів. Наприклад, мембранні куртки сьогодні не мають альтернативи. Дихаючи, вони непроникні зовні і відмінно виводять вологу зсередини — це оптимальний варіант для занять сноубордингом. Враховуйте, що на мембранні гірськолижні куртки ціна суттєво вища, ніж на пошиті з інших матеріалів, проте це саме той випадок, коли ціна виправдовує витрати.

4. Універсальність виробу

Гори непередбачувані, тому вибирати куртку потрібно з розрахунком, що вам доведеться лазити, спускатися, падати, сидіти для відпочинку, тобто куртка повинна підходити під будь-який вид діяльності на відпочинку в горах.

Щоб куртка не сковувала рухи спортсмена, вона повинна мати особливий крій. Зверніть увагу на обрану вами модель, наскільки вільними будуть ваші рухи в області плечових та ліктьових згинів?

5. Додаткові корисні функції

Йдеться, наприклад, про вентиляцію — спеціальних отворів на блискавці в області пахв або в області плечей спереду, або різних прихованих кишень та інших пристроїв як функціональне екіпірування.

Вибір куртки за матеріалом

Сучасні якісні гірськолижні куртки купити можна з різних матеріалів, але майже всі виробники використовують мембранний матеріал, що володіє такими властивостями:

  • водостійкість;
  • повітропроникність;
  • вітростійкість;
  • здатність виводити вологу.

Види мембрани:

  • Гідрофільна (безпорова) — еластична, довговічна, проста у догляді. Рекомендується для середніх температур за відносної сухості повітря. Не рекомендується при високому ступені вологості та сильному морозі.
  • Порова – це недовговічний матеріал, що підходить для морозу, але не рекомендується для теплої погоди при високій вологості.
  • Комбінована — універсальна мембрана, що поєднує в собі перші два типи і, відповідно, має їх плюси та мінуси. До недоліків можна віднести їхню високу вартість і недостатню ефективність при високій вологості та сильних морозах.

За стандартом, у комплекті до лижної куртки мають бути й лижні штани, тоді довжина куртки визначається, як рівень вашої талії +10 см вниз. Пам’ятайте, що максимально захистить вас від холоду та вітру куртка, що добре прилягає до тіла.

Також переконайтеся, що у вибраної вами куртки є DWR-покриття — просочування верхнього шару спеціальною полімерною речовиною, що має водовідштовхуючий ефект, сприяє очищенню куртки від забруднень і знижує ступінь її зносу.

Вибір куртки по утеплювачу

Якщо торкнутися теми утеплювачів, то куртки для гірського спорту продаються в одному з трьох варіантів:

  • на утеплювачі (класика жанру);
  • без утеплювача (для теплої погоди);
  • «3 в 1» (знімний або утеплювач, що пристібається).

Як утеплювач використовуються різні матеріали — Polyfill (поліфіл), поліамід, поліестер, пух і шерсть.

У різноманітності кольорів та моделей від різних виробників гірськолижні куртки купити у Києві, Одесі, Дніпрі можна у спеціалізованих торгових точках компанії Terra Incognita або на сайті нашого інтернет-магазину https://terraincognita.com.ua/. Ми продаємо брендові вироби, які мають етикетку від виробника із зазначенням виду мембрани, утеплювача та матеріалу, з якого вони виготовлені.

Наші менеджери — висококваліфіковані фахівці і добре знаються на специфіці гірськолижного спорту. При зверненні до нас у вас гарантовано не буде проблем із вибором, покупкою та експлуатацією виробу, купленого у нашому магазині.

admin

17 лютого, 2022