Знищено склад боєприпасів в окупованому Луганську

Новини Вінниці / Знищено склад боєприпасів в окупованому Луганську

Ввечері 10 липня виникла пожежа та вибухи з детонацією боєприпасів на складах в окупованому з 2014-го Луганську.

Як повідомив телеграм-канал «Вертикаль», який вважають наближеним до Офісу президента, удару було завдано з американських РСЗВ HIMARS, отриманими ЗСУ від США.

«ППО рашистів не могли допомогти їм у Луганську від HIMARS. ППО в принципі не працює за такими цілями», — йдеться у повідомленні.

Дещо більше інформації повідомив нардеп Олексій Гончаренко, який у своєму телеграм-каналі повідомив, що хтось «невдало покурив» біля складу з боєприпасами.

Також він натякнув на те, що удар був завданий зброєю, яка була передана Україні від США, а також наголосив, що Луганськ знаходиться за 80 км від лінії фронту.

Пізніше він додав, що ударом також були вражені казарми та вже надійшла інформація про загиблих окупантів.

Пізніше про це повідомив також голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, на Луганщині противник застосовує авіацію, а також ствольну й реактивну артилерію, намагаючись прорватися на Сіверськ і Слов'янськ з боку Лисичанська. Спроби прориву поки що безуспішні, росіяни також намагаються просуватися з боку Попасної.

«Повідомлення про втрату окупантами чергових складів із боєприпасами надходять щодня. Останнє — з Луганська. Постачання боєкомплектів на позиції у них порушено, проте ці втрати ще не досягли критичної межі — запасів у росіян забагато», — зазначив С.Гайдай.

Нагадаємо, з отриманням американських РСЗО HIMARS українські військові «щільно» накривають російські склади з боєприпасами. Мова йде про десятки об’єктів, які знищені.

Фото: Карта з місцями влучання у склади  

Олег Верлан

11 липня, 2022