Знайшли потяг: в «Укрзалізниці» відновлюють ранкову електричку до Вінниці

Новини Вінниці / Знайшли потяг: в «Укрзалізниці» відновлюють ранкову електричку до Вінниці

З 8 червня відновлюється рух ранкового приміського електропотягу зі Жмеринки до Києва через Вінницю, який було відмінено наприкінці квітня.

З 8 червня відновлюється рух ранкового приміського електропотягу зі Жмеринки до Києва через Вінницю, який було відмінено наприкінці квітня.

Нагадаємо, спочатку в Укрзалізниці» вирішили, що завантаженість ранкової електрички не значна, тому потяг потрібен в іншому місці. Це обурило мешканців кількох приміських населених пунктів – Могилівки, Демидівки, Яришівки, які звикли електричкою добиратися на роботу до Вінниці – зручно і відносно дешево. Люди навіть «бунтовали» на станціях, погрожуючи перекрити рух залізницею. .   

У травні стало відомо, що

через численні звернення «Укрзалізниця» відновлює рух ранкової електрички «Жмеринка – Київ». Єдина проблема залізничників на той час – треба знайти сам потяг.

Схоже, що знайшли. Колишній староста сіл Могилівка та Демидівка Юрій Мельник написав у Facebook, що з 8 червня рух ранкової електрички відновлюється.  

«Активна позиція могилівчан і мешканців села Яришівки та зусилля, яких доклали для позитивного вирішення цього питання народний депутат Ірина Борзова депутат Вінницької обласної ради Володимир Прідолоба, не були марними... Рух ранкової електрички з часом відправлення з Могилівки о 6 год.11 хв. поновлюється. Крім того, з'являється можливість усіх, хто має потребу виїхати до міста Жмеринки, повернутись додому електричкою о 14 год.50хв., яка з’явилась у розкладі руху електричок з 8 червня», - зазначив Ю.Мельник.

Отже, потяг відшукали.

Макс Мельник

4 червня, 2021