Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботник

Новини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботник

Масштабний «суботник» провели представники вінницького осередку ГО «Мисливці, Риболови та Біозахисники». Впродовж однієї суботи небайдужі мисливці, рибалки, активісти та просто – пересічні громадяни встановили у громадських місцях, зонах відпочинку біг-борди з попередженням про неприпустимість засмічення навколишнього середовища. А ще прибрали визначені ділянки лісів й узбіч.

Про це повідомляє «ЕКО-інформ».

– Ми встановили 13 біг-бордів навколо міста Вінниці та уздовж автошляхів у Вінницькому районі. Встановили їх там, де найчастіше зупиняються водії, а також неподалік лісів. Щоб люди знали та розуміли й навчали своїх дітей тому, що природа – не смітник! – розповів організатор та натхненник акції Юрій Синільник. – І, звісно, гуртом прибирали у цих місцях. На жаль, рівень свідомості окремих представників людства лишається дуже низьким. Бо, загалом, за добу ми прибрали 70 мішків різноманітного сміття. 70% сміття – це пластикові пляшки, що отруюватимуть природу сотні років. Наче мало нам війни, катастроф. Ці нищать самі себе.

Загалом, в акції взяли участь 18 наших «мрбшників». До речі, в організації є ще сім біг-бордів, які згодом активісти теж планують встановити не лише у Вінниці та її околицях, а й в інших населених пунктах, аби долучити якомога більше людей. Планують обов’язково проводити такі акції й у майбутньому! І закликають вінничан та усіх наших співгромадян – шануйте рідну українську природу, не смітіть та не шкодьте їй!

Новини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботникНовини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботникНовини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботникНовини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботникНовини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботникНовини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботникНовини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботникНовини Вінниці / Зібрали 70 мішків сміття за добу: вінницькі мисливці, рибалки та екоактивісти організували суботник