З’явились нові деталі вбивства окупантами проросійського екснардепа у Бучі

Новини Вінниці / З’явились нові деталі вбивства окупантами проросійського екснардепа у Бучі

Бізнесмена та колишнього народного депутата Олександра Ржавського, який загинув у Бучі на Київщині, було розстріляно з автомата. Життя чоловіка обірвалося на власному подвір’ї у присутності дружини та сестри через сварку з «гостями»-росіянами, які оселились в його маєтку.

Деталями вбивства поділилася сім'я загиблого у Facebook. 63-річному екснардепу не допомогли його проросійські погляди та розповіді про «гуманність росіян» та любов до Путіна.

«В наш дім, як і в оселі тисячох українців прийшло лихо. Вперше, воно постукало в двері 24 лютого 2022 року, коли бомби та ракети впали на українську землю. Вдруге, воно розірвало повітря автоматною чергою російського військового, яка прошила груди нашого батька, брата, чоловіка», – повідомили у сім'ї Ржавських.

Вони виправдали проросійські погляди загиблого родича тим, що він не був зручною людиною і завжди мав власну думку.

«Багатьом його позиція не подобалась і ми з розумінням та повагою ставимося до цього, тому що можливість вільно висловлювати свою думку в нашій країні є однією з тих цінностей, за яку проливають кров українські бійці», – зазначили Ржавські.

Вони додали, що дружині та сестрі загиблого довелося не тільки омити захололе обличчя бізнесмена, але й поховати його на власному подвір’ї.

«Зараз тривають слідчі та процесуальні дії відносно загибелі сотень безневинних мешканців Бучі, в тому числі й Олександра», – йдеться у повідомленні.

Окупанти вбили його 27 березня. Олександр Ржавський родом із Краматорська. До Верховної Ради потрапив 1998 року, вигравши вибори на одному із округів Донецької області. Прийшов до парламенту з бізнесу. За освітою - економіст. Двічі брав участь у виборах президента - 1999-го року та 2004-го. Результат мав однаковий – 0,3% підтримки. Завжди очолював партію «Єдина родина». 

До останнього періоду Ржавський заперечував ймовірність вторгнення РФ в Україну і ще в середині лютого заявляв, що росіяни – гуманний народ, що вони «не поводилися як фашисти в анексованому Криму» і не нападуть на Україну. А потім росіяни прийшли до Бучі, де Ржавський жив…

У другому пункті своєї програми політики колись написав: «Увага всім! Я наведу порядок в Україні, використовуючи методи російського президента Володимира Путіна». В одному із інтерв’ю перед виборами сказав: «Бачу свій обов’язок в тому, щоб все-таки навернути Україну на правильну життєву позицію. Оскільки я вважаю, що Україна розвивається не таким чином, як повинна була б.

Україна має величезний духовний потенціал, і я абсолютно впевнений, що сьогодні світ, який стоїть на порозі великої вселенської катастрофи, сьогодні вже розуміє, що потрібно шукати інші шляхи міжнародного устрою. Україна повинна стати першою державою, яка буде творити добро на Землі. І більше того, вона це буде робити, так би мовити, професійно, тобто починати потрібно якраз не з відтворення ядерного потенціалу, з якою я програмою виступав минулого разу, а якраз взагалі відмовитись від армії, оскільки це буде той крок, який зможе дійсно поставити Україну серед тих держав, які покажуть, що є інший спосіб життя і людського співіснування».

З роками «любов» Ржавського до Російської Федерації не минала, не «іржавіла». Він вважав, що «потужний розвиток Росії не заговориш і не приховаєш, причому в усіх галузях, а головне – у людському розвитку»…

Фатум.

«Коли в Бучу увійшли війська агресора і окупанти оселилися у його великому маєтку, Ржавський намагався з ними порозумітися. Але одного разу обурився їхньою поведінкою і відмовився наливати горілку. Був тут же безжально застрелений. У його ж будинку. На очах у людей. Московські «брати» показали йому своє справжнє обличчя. Щоб вже навіть не сумнівався», – написав головний редактор «Фактів» Олександр Швець.

Олег Верлан

11 квітня, 2022