Жителі передмість хочуть від мерії Вінниці додаткового транспорту

Новини Вінниці / Жителі передмість хочуть від мерії Вінниці додаткового транспорту

Жителі передмість Вінниці хочуть, щоб саме влада обласного центру краще забезпечила їх транспортом. Так, люди з цим питанням звернулися не до Якушинецької чи Агрономічної сільських громад, мешканцями яких вони є, а до Вінниці…

Децентралізація чітко провела межі громад і зон відповідальності. В Якушинцях та Агрономічному попри тісні економічні та географічні зв’язки відмовилися від об’єднання з Вінницею, тому створили «свої» відносно самодостатні громади. Їх землі, що межують з Вінницею активно забудовуються житлом. А от щодо шкіл та дитсадків питання залишилося відкритим. У районах новобудов соціальні об’єкти не передбачені. Зокрема і по цій причині жителі передмість хочуть покращення сполучення з Вінницею.

Лілія Захарчук опублікувала петицію до міськради, а не до сільських рад, у якій пояснює, що у зв'язку з масштабною розбудовою району навколо вулиці Юзвінській («перемичка»), «стає недостатньою кількість транспорту», адже лише протягом «останнього року було закінчено будівництво двох високоповерхових будинків», також збудовано велика кількість таунхаусів та приватних будинків.

«Відповідно збільшення кількості мешканців мікрорайону. Маршрутних таксі, які тут наявні, недостатньо. Тому просимо запустити муніципальний автобус, який закільцює повністю вул. Юзвинську, Барське шосе та вул. Келецьку. Це значно покращить добирання школярів до НЗ, а також інших мешканців до робочих місць», - зазначила мешканка передмістя.

Мабуть, вірніше було б з аналогічною пропозицією звернутися до сільських громад, мешканці яких потребують поліпшення сполучення.

Олеся Рудницька

4 жовтня, 2021