Жорсткий карантин з 8 січня можуть скасувати через низьку захворюваність на коронавірус

Новини Вінниці / Жорсткий карантин з 8 січня можуть скасувати через низьку захворюваність на коронавірус

Очільники держави не відкидають варіанту зі скасуванням введення жорсткого карантину з 8 січня. Більш логічним вважають його перенесення на пізніший термін. Основною причиною відтермінування жорстких обмежувальних заходів є те, що кількість хворих знижується вже кілька тижнів поспіль. До речі, Вінниця не є виключенням. Попри застороги на «межі» грудня-січня хворих поменшало, навіть погода абсолютно не зимова.

Очільники держави не відкидають варіанту відмови від введення жорсткого карантину з 8 січня. Більш логічним вважають його перенесення на пізніший термін. Основною причиною відтермінування жорстких обмежувальних заходів є те, що кількість хворих знижується вже кілька тижнів поспіль. До речі, Вінниця не є винятком. Попри застороги на «межі» грудня-січня хворих поменшало, навіть погода абсолютно не зимова.   

Про відтермінування локдауну пишуть українські ЗМІ з посиланням на джерела Telegram-каналу «Легітимний».

За словами джерела, питання про перенесення локдауна сьогодні, 4 січня, обговорювали на селекторній нараді президента. Попередньо було прийнято рішення про перенесення на кінець січня.

«Наше джерело з Офісу Президента повідомляє, що тотальний локдаун намічений на 8 січня буде перенесено. Як пояснює джерело, зазвичай у нас сезонна епідемія грипу починається у 20-х числах січня і триває до середини лютого. На сьогоднішній селекторній нараді у президента це обговорювалося і попередньо прийнято рішення про перенесення локдауна на кінець січня», - зазначається у повідомленні.

Також вказується, що недоцільно вводити локдаун з 8 січня при «маленьких цифрах» захворюваності й середньому завантаженню медичних установ. У лютому очікується «третя» хвиля і знову доведеться вводити локдаун.

«Адже в лютому, коли почнеться «третя хвиля», доведеться знову вводити локдаун, а це буде зробити вкрай складно і майже нереально. У підсумку цей крок стане «критичним» і антихайповим для влади, яка отримає хвилю критики від усіх. Зараз чекають цифри від МОЗу і прогнози, а також поставлено завдання підготуватися до «третьої» умовної хвилі епідемії коронавірусу, яка якраз почнеться в перших числах лютого. Тоді очікується 15-20 тисяч хворих в день», - повідомляє джерело.