Жмеринський «постфактум»: підозру оголосили 19 представникам «Нацдружин» та «Едельвейсу»

Новини Вінниці / Жмеринський «постфактум»: підозру оголосили 19 представникам «Нацдружин» та «Едельвейсу»

Наслідком «буремних подій» під стінами Жмеринської міськради та в приміщенні 27 лютого, коли група чоловіків побилася з правоохоронцями через бажання «висловити недовіру» місцевій владі, стало повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій 19 особам.

Наслідком «буремних подій» під стінами та в приміщенні Жмеринської міськради 27 лютого, коли група чоловіків побилася з правоохоронцями через бажання «висловити недовіру» місцевій владі, стало повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій 19 особам.

Нагадаємо, про те, що у поліції відомо, хто міг організувати цей напад, напередодні заявив очільник обласного главку Юрій Педос.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, затримані знаходяться в ізоляторах тимчасового тримання. Слідчі готують клопотання до суду про обрання правопорушникам запобіжного заходу – тримання під вартою. Серед них двоє лідерів вінницьких громадських об’єднань «Едельвейс» та «Національні дружини».  

За остаточними даними, на ранок 28 лютого, до лікарні звернулись 10 поліцейських, 4 з них – госпіталізовані. Є травмовані і серед «активістів». Фото і відео бійки та затримання вже стали хітом переглядів у соцмережах.    

Кримінальне провадження відкрито за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України, що передбачає до 7 років позбавлення волі.

Зазначимо, що деякі з затриманих неодноразово потрапляли у дещо схожі інциденти з поліцією, але «справи» щодо них або закривалися, або «завмирали»… Тому цікава подальша доля «жмеринської». Можливо, через місяць про неї вже і не згадуватимуть. Рани заживуть.