Жмеринська міськрада звернулася до Зеленського, Авакова та Гончарука за захистом (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Жмеринська міськрада звернулася до Зеленського, Авакова та Гончарука за захистом (ВІДЕО)

Виконуючий обов’язки мера і секретар Жмеринської міськради разом Юрій Світлак з депутатським корпусом 29 лютого записав відеозвернення до президента В.Зеленського, прем’єра О.Гончарука та міністра внутрішніх справ А.Авакова, в якому просив взяти «на особистий контроль» ситуацію з розслідування подій в райцентрі під час сесії 27 лютого, що має продовження. Він зазначив, що молодики «у чорному» продовжують погрожувати місцевим депутатам.

Виконуючий обов’язки мера і секретар Жмеринської міськради Юрій Світлак разом з депутатським корпусом 29 лютого записав відеозвернення до президента В.Зеленського, прем’єра О.Гончарука та міністра внутрішніх справ А.Авакова, в якому просив взяти «на особистий контроль» ситуацію з розслідування подій в райцентрі під час сесії 27 лютого, що має продовження. Він зазначив, що молодики «у чорному» продовжують погрожувати місцевим депутатам.

Звернення Ю.Світлак опублікував у Facebook. Секретар міськради наголосив, що заздалегідь повідомив силовиків про спробу колишнього мера за допомогою «тітушок» вчинити безлад та провокацію під час сесії. Також він наголосив, що депутати допомагали поліцейським зупиняти активістів з «Едельвейсу» та «Нацдружин», проте двох з них заарештовано та їм висунуто підозру у хуліганстві.   

«Від коли це за допомогу правоохоронцям людей підозрювали у протиправних діях?», - обурюється Ю.Світлак.

Він просить перших осіб держави особисто контролювати перебіг подій у Жмеринці, адже, запевняє, що депутатам міськради продовжують погрожувати молодики «у чорному».

Нагадаємо, що у суботу, 29 лютого, Вінницький міськсуд взяв під варту без можливості внесення застави 13 активістів молодіжних громадських організацій, а також двох депутатів Жмеринської міськради та працівника мерії.