Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)

Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)

У Вінниці в експоцентрі ТПП триває фестиваль подарунків ручної роботи VinArtFest. За традицією, ярмарок з виробами ручної роботи проводять у грудні, аби вінничани могли купити хендмейд-вироби і долучитися до їх створення на майстер-класах. Вінничанка Олена Попенко розповідає, що 6 років створює ексклюзивні сережки та брошки для жінок та дівчат, надихаючись дивовижністю природи та перетворюючи її неповторність на прикраси.

У Вінниці в експоцентрі ТПП триває фестиваль подарунків ручної роботи VinArtFest. За традицію ярмарок з виробами ручної роботи проводять у грудні, аби вінничани могли купити хендмейд-вироби і долучитися до їх створення на майстер-класах. Вінничанка Олена Попенко розповідає, що 6 років створює ексклюзивні сережки та брошки для жінок та дівчат, надихаючись дивовижністю природи та перетворюючи її неповторність на прикраси.  

«Мої сережки для тих, в кого у душі є місце романтиці, - розповідає NaПарижі Оленка. – Коли ти береш пелюстки лілії чи троянди, або гарне листя, відчуваєш особливу магію і розумієш, що саме така прикраса тобі підходить у вигляді сережок, брошки чи кулона. І таких людей багато, тому витвори користуються попитом», - пояснює вінничанка «філософію» своїх творінь та те, для кого вони призначені.

За словами Олени, її прикраси коштують від 50 до 1500 гривень, в залежності від тонкощів роботи, фурнітури і матеріалу. Використовує вона лише саму кращу «сировину» - листя, квіти та іспанську еко-смолу.

«Завдяки цьому екологічно чистому матеріалу, прикраси практичні та довговічні. Використовую УФ-фільтри та авторську методику засушки, щоб рослини не вицвітали… Родзинкою цієї техніки є те, що прикраси зберігають натуральний колір та форму рослин, яка використовується. Де б я не була під час подорожей, намагаюся привозити гербарій з листочків рослин, які там ростуть. А потім перетворюю їх на прикраси. На ретельно висушену рослину я наношу вісім шарів смоли, кожен з яких застигає добу. Це створює міцне та практичне покриття, в якому рослини зберігаються незмінними протягом довготривалого часу», - уточнює вінничанка.

Щодо фурнітури, то вона створена на невеличкому заводі в США по оригінальним орнаментам Вікторіанської епохи. А чи відповідає дизайн фурнітури сучасним тенденціям моди?.. Олена запевняє, що сучасна мода не обмежується певними стилями або кольором.

«В першу чергу я створюю те, що до душі мені самій, а саме вінтажний стиль. Додам, що не всі клієнти дотримуються моди на конкретний колір. Наприклад, кольором 2020 року є класичний синій, але жінки обирають те, що личить до обличчя, очей, гардеробу. Справжніми "бестселерами" можу назвати прикраси з квітами незабудки, пухнастими кульбабами, гортензією», - доповнює Олена Попенко.   

Зазначимо, що з 6 по 8 грудня в Експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати вдванадцяте проходить VinArtFest. Фестиваль влаштовує ГО «Творчі люди». На ньому свої роботи представлять понад сто майстрів з різних куточків України: Києва, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Львову та Вінниці. Вперше на цьогорічний ярмарок завітають майстри з Херсону. 

«Єдине, що у нас незмінне - це різноманіття, - зазначає організаторка фестивалю Ольга Дмитрик, - На гостей чекають смаколики, прикраси, іграшки, предмети декору, одяг та багато іншого. Тут знайдеться новорічний подарунок на будь-який смак та гаманець». 

Також відвідувачі фестивалю можуть взяти участь у майстер-класах:

  • традиційний для VinArtFest  розпис пряників; 
  • карвінг - мистецтво художнього різьблення по овочах і фруктах;
  • створення картини з шерсті та макраме.

Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)Новини Вінниці / Жіночі прикраси зі справжніх рослин: вінничанка Олена Попенко створює дивовижні сережки, кулони та брошки із квіткових пелюсток та листя (ФОТО)