Жінка збирає кошти на рятування 6-річного сина у Китаї, адже в Україні такі методики не застосовуються

Новини Вінниці / Жінка збирає кошти на рятування 6-річного сина у Китаї, адже в Україні такі методики не застосовуються

У 6-річного Романа Роїка з Володимира-Волинського на Волині внаслідок пересадки печінки вражений мозок. Хлопчик потребує чергової операції. Але перед тим потрібно стабілізувати його стан. Необхідно пройти хоча б чотири курси лікування в Китаї. Вартість одного становить $15 тис.

У 6-річного Романа Роїка з Володимира-Волинського на Волині внаслідок пересадки печінки вражений мозок. Хлопчик потребує чергової операції. Але перед тим потрібно стабілізувати його стан. Необхідно пройти хоча б чотири курси лікування в Китаї. Вартість одного становить $15 тис.

«Життя Ромчика - це щоденна боротьба. Від народження. У 3 місяці він переніс складну операцію Касая, а в 11 місяців - була така ж складна операція з пересадки печінки за кордоном. То був дуже складний випадок, гроші збирали всією Україною. Операцію мій хлопчик переніс, але вже за два тижні нас чекало нове випробування - два тижні коми, зупинка серця на 10 хвилин», - пояснює його мати Ольга.

Після цього життя родини змінилося, адже дитина втратила усі навички.

«Вирок медиків – Ромчик не житиме. Ми повернулися в Україну. І вже через рік в дитини трапився крововилив, температура піднялася до 40-ка – і знову операція, і знову боротьба за життя. Зміни є. Після пересадки і коми синочок сам почав дихати, зняли трахеостому з шиї, почав - хоч і мелену - їсти їжу. Медики зняли гастростому», - розповідає О.Роїк.

У серпні 2020 року небайдужими людьми було зібрано кошти на операцію у Варшаві, яка тривала 2 години. Розширювали вену, яка звузилася і загрожувала життю дитини. Жінка каже, що це трапляється часто в дитячому віці при пересадженій печінці.

«Завдяки лікуванню в Китаї дитина прекрасно перенесла операцію і два наркози. І ця боротьба за життя триває уже кілька років. Після лікування в Китаї дитина краще тримає спинку, голову. Почав по трішки спостерігати, слухати. Вимовляє звуки, свариться, показує істерики… Нам готові допомагати і надалі у Китаї. Там ми знайшли клініку, яка лікує уражений мозок. Я бачила діток, які пролікувавшись там, мали гарні результати, вперше сказали слово «мама».

Дуже надіюся, що китайські медики допоможуть і нашому Ромчику. Це та соломинка, за яку я чіпляюсь, аби допомогти своїй дитині. Без цієї реабілітації нас відмовляються оперувати у Польщі, де терміново треба зробити операцію із закриття брюшної стінки - зашиття м'язів живота. Цю операцію мали зробити через рік після пересадки печінки, але зважаючи на стан Ромчика, її відтермінували на невизначений час. Ця операція триває 6 годин – і аби її перенести, стан дитини треба стабілізувати. Тому я дуже сподіваюся, що ми зможемо продовжити лікування у Китаї, оскільки в Україні таких клінік, на жаль, немає. Потрібно ще, як мінімум 4 курси, а це 15 тисяч $ кожний», - вказує мама 6-річного хлопчика.

На даний час сім’єю зібрано тільки $1 760. Але жінка «не опускає руки», адже бачить непогані зміни у стані сина після двох курсів відновлення у Китаї. Вона пояснює, що фонди в Україні не можуть збирати кошти на реабілітацію у КНР через певні юридичні перепони. Раніше вона часто зверталася на телеканали. Каже, що до 5 років там постійно допомагали зі збором. Самостійно жінці не вдається знайти гроші,  

«Тому пробачте, але ми змушені звертатися до вас по допомогу», - пояснює волинянка.

Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку: гривня - 5168 7573 9487 3857 Роїк Ольга Юріївна.

Олеся Рудницька

15 березня, 2021