Зґвалтував та задушив знайому: ВАС залишив у силі для вінничанина довічне позбавлення волі

Новини Вінниці / Зґвалтував та задушив знайому: ВАС залишив у силі для вінничанина довічне позбавлення волі

У вересні 2020-го року у Вінниці чоловік випадково познайомився з 64-літньою жінкою, далі він спочатку зґвалтував, а потім задушив її. Нарешті у суді поставили крапку…

Про це повідомляє пресслужба ВАС

Сьогодні, 9 листопада, колегія суддів Вінницького апеляційного суду під головуванням Сергія Бурденюка залишила у силі вирок Вінницького міськсуду, яким 48-річного вінничанина засуджено до довічного позбавлення волі.

У своїй апеляційній скарзі обвинувачений наполягав на скасуванні рішення суду першої інстанції. На його думку, там не в повній мірі оцінили докази та не допитали всіх свідків. Тож вінничанин вважає, що справу потрібно направити на новий розгляд до міського суду.

З такими вимогами погодився й адвокат обвинуваченого. Також він намагався переконати суд у тому, що призначене покарання – надто суворе. Для покарання й виправлення, на думку захисника, достатньо тринадцяти років ув'язнення. Пом’якшуючими обставинами він назвав позитивні характеристики за місцем проживання й роботи обвинуваченого, те, що обвинувачений визнав свою вину та щиро розкаявся.

За словами ж прокурора, вирок міського суду – законний і справедливий.

Обвинувачений, до речі, – раніше судимий: тричі – за крадіжки, раз – за умисне вбивство. Свій перший вирок отримав у двадцять два роки.

Макс Мельник

9 листопада, 2022