Зґвалтував та пограбував дівчину: у Вінниці поліція затримала раніше судимого зловмисника

Новини Вінниці / Зґвалтував та пограбував дівчину: у Вінниці поліція затримала раніше судимого зловмисника

Протягом кількох годин 4 липня у Вінниці працівники поліції затримали раніше судимого 38-річного місцевого жителя, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зґвалтував молоду дівчину.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, чоловік познущався зі своєї жертви та пограбував її, застосувавши силу.

До правоохоронців 19–річна дівчина звернулась близько 14.00 години. Вона розповіла, що невідомий чоловік заманив її до нежитлової будівлі у центрі міста та, застосувавши фізичне насильство та психологічний тиск, зґвалтував її та відібрав гроші.

За допомогою відео з камер спостереження, встановлених у центрі міста, поліцейські ідентифікували нападника та встановили маршрут його руху. Орієнтування з його прикметами надали усім поліцейським нарядам.

За кілька годин в районі ринку працівники поліції затримали правопорушника. Ним виявився місцевий житель. Він визнав все, розповів, що це було «спонтанно»…

Як з’ясувалось, чоловік раніше судимий за крадіжку та викрадення автотранспорту. У 2021 році вінничанин звільнений умовно–достроково з місць позбавлення волі. Загалом чоловік провів у в’язниці 4 роки та 6 місяців.

Наразі правопорушник затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

За цими фактами поліції розпочала кримінальні провадження за ч.1 ст. 152 (зґвалтування) та ч.4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. За такі злочини затриманому загрожує до 10 років позбавлення.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Макс Мельник

5 липня, 2022