Зеленський відповів на петицію щодо відкриття в Україні офісів YouTube та Facebook

Новини Вінниці / Зеленський відповів на петицію щодо відкриття в Україні офісів YouTube та Facebook

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, в якій його просять відкрити в Україні представництва компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram). Адже за український контент «відповідає» офіс у Москві, тому патріотично налаштованих користувачів «банять». Фактично компанії сприяють гібридній війні.

«Український сегмент YouTube, Facebook, Google має модеруватися не з Росії, а з України! Закликаємо Президента звернутися до цих компаній для відкриття офісів в Україні» - так назвала петицію її авторка Люсьєна Шум.

Відповідь на електронну петицію №22/126642-еп від 12 листопада 2021 року оприлюднила пресслужба ОПУ.

За словами очільника держави, він уже звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram).

Зеленський упевнений, що забезпечення модерування сегментів Google, YouTube, Facebook та Instagram з території України є важливим напрямком посилення національної безпеки в інформаційній сфері та протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації.

Водночас він нагадав, що це питання неодноразово порушувалося ним та урядом на міжнародному рівні.

Крім того, президент зазначив, що під час відеоконференції з головним операційним директором компанії Facebook Шеріл Сендберг та віцепрезидентом компанії Facebook Ніком Клеггом 27 вересня 2021 року він запропонував розглянути можливість відкриття офісу цієї компанії в Україні.

«На даний час у зв'язку з тим, що з жовтня 2021 року Facebook та Instagram належать новій компанії Meta Platforms, планується офіційно відновити згадані звернення», - пояснив президент.

Нагадаємо, петиція Зеленському з проханням звернутися до компаній YouTube, Facebook, Google з приводу відкриття офісів в Україні набрала понад 25 тисяч підписів у січні цього року. А влітку 2021 року Зеленський підписав закон про так званий податок на Google.

Зазначимо, через скарги з російського боку раніше постраждали і вінницькі медіа.

Макс Мельник

9 лютого, 2022