Зеленський позбавив генеральських звань двох колишніх очільників підрозділів СБУ

Новини Вінниці / Зеленський позбавив генеральських звань двох колишніх очільників підрозділів СБУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз не має часу займатися усіма зрадниками України, але поступово таки буде очищати силові структури. Мова йде про ексначальника головного управління внутрішньої безпеки Андрія Наумова та ексначальника управління СБУ у Херсонській області Сергія Криворучка.

Зеленський назвав вказаних осіб «антигероями» та додав, що такі особи порушують присягу, дану Україні.

Тепер про деталі. Колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова позбавлено звання бригадного генерала. Цю посаду він обіймав до липня 2021 року.

Як повідомляли «Схеми», Наумов виїхав за кордон за лічені години до повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну 24 лютого. Нині його діяльність розслідують правоохоронці за статтею «державна зрада».

«Сьогодні ухвалене ще одне рішення, щодо антигероїв. В мене немає часу займатися усіма зрадниками. Але поступово всі вони покарання отримають. Тому вже більше не генерал ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Наумов Андрій Олегович», – заявив Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Разом із ним позбавлений звання ексначальник УСБУ в Херсонській області Криворучко Сергій Олександрович, заявив Зеленський. На цій посаді він перебував з листопада 2019-го.

Зазначимо, чому окупанти доволі швидко захопили область згодом має стати предметом розслідування, проте вже відомо, що деякі відповідальні особи зрадити інтересам України.

«Ті військовослужбовці вищого офіцерського складу, яким щось завадило визначитися, де їх батьківщина, які порушують військову присягу, дану на вірність українському народові щодо захисту нашої держави, її свободи, Незалежності, неодмінно будуть позбавлені, відповідно до ст. 48 дисциплінарного статуту Збройних Сил України, вищих військових звань. Випадковим генералам з нами не по дорозі далі. А справжнім героям зі Служби Безпеки така ж подяка, як і кожному і кожній, хто щиро захищає нашу державу», – додав президент.

Олег Верлан

1 квітня, 2022