Зеленський пояснив, на які компроміси з Путіним не піде, а також назвав «лякаючими та небезпечними» слова про «неонацистів» в Україні

Новини Вінниці / Зеленський пояснив, на які компроміси з Путіним не піде, а також назвав «лякаючими та небезпечними» слова про «неонацистів» в Україні

Президент Зеленський казав, що готовий до переговорів із Путіним, однак він попередив, що якщо переговори проваляться, то боротьба між двома країнами спровокує «третю світову війну». Український лідер готовий до поступок, але її те, чим не поступиться ніколи. Також президент вважає, що окремі заяви очільника Росії здаються дуже «небезпечними».

Про це глава держави розповів в інтерв'ю телеканалу CNN.

Володимир Зеленський відреагував на заяви глави РФ Володимира Путіна про «неонацистів» в уряді України. Він зазначив, що не сприймає ці слова серйозно, проте стурбований амбіціями російського керівника.

Він вважає, що кремлівський політик перебуває в інформаційному міхурі, а його висловлювання здаються «дуже лякаючими і небезпечними».

«Я не боюся нічого, крім людей, але справа в тому, що якщо він (Путін – Ред.) серйозно ставиться до цієї заяви, то він може бути здатний на дуже жахливі кроки, тому що це означатиме, що це для нього не гра», – заявив президент.

Зеленський також додав, що якщо глава держави-агресора справді вірить у «неонацистів», то українському народу залишається лише продовжувати боротьбу проти окупантів.

«Якщо він серйозно ставиться до цього, якщо він думає, що це його місія – завоювати нашу територію – і якщо він бачить ознаки неонацистів у нашій країні, то виникає багато питань, що він ще може зробити заради своїх амбіцій, заради своєї місії», – додав він.

Щодо «компромісів» при переговорах, то є такі, на які Україна не може піти. Зокрема, держава не може поступитися своєю територіальною цілісністю та суверенітетом. Український народ не прийме жодних компромісів, пов'язаних з територіальною цілісністю та суверенітетом України. На це вказує навіть те, що українці зустрічають російських окупантів не «букетом квітів», а «хоробро, зі зброєю в руках».

Крім того, відповідаючи на питання про визнання окупованих Криму та Донбасу, Зеленський пояснив, що «не можна силою змусити президента іншої країни визнати будь-що».

Олег Верлан

20 березня, 2022