Зеленський назвав втрати українських військових у війні

Новини Вінниці / Зеленський назвав втрати українських військових у війні

Щоденні бойові втрати на сході України становлять близько 60-100 солдатів убитими. Ще близько 500 пораненими. Президент Володимир Зеленський назвав приблизні втрати особового складу.

Про це він заявив в інтерв'ю Newsmax.

Очільник держави зазначив, що ситуація на Донбасі дуже важка.

«Ситуація на сході України дуже важка. Ми щодня втрачаємо від 60 до 100 солдатів убитими і близько 500 осіб пораненими в бою», - сказав він.

За його словами, Росія вичерпає бажання продовжувати бойові дії в південних і східних регіонах України, оскільки «світ об'єднується навколо нашого суверенітету».

У той же час стало відомо, що окупанти вже майже контролюють центр Сєвєродонецька. Про це сказав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Штурмові дії вчора окупанти проводили у північних, південних та східних районах міста.

При цьому, росіяни намагаються витіснити підрозділи наших військ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосували штурмову та армійську авіацію у районах Комишувахи і Ниркового.

Разом з тим, за минулу добу було відбито дев’ять атак ворога, знищено два танки, тринадцять артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин та шість ворожих автомобілів.

Сєверодонецьк залишається основною метою росіян. У місті тривають вуличні бої.

Олег Верлан

1 червня, 2022