Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)

Дощичком зустріла Володимира Зеленського Вінниця. Це перший його візит до міста у статусі очільника держави. На відміну від попередників, «президентський» день вінничани майже не відчувають. Більшість пересувань гостя утаємничені, а зустрічі з містянами обмежені.

Дощем зустріла сьогодні Володимира Зеленського Вінниця. Це перший його візит до міста у статусі очільника держави. На відміну від попередників, «президентський» день вінничани майже не відчувають. Більшість пересувань гостя утаємничені, а зустрічі з містянами обмежені.

Після відвідування оновленого меморіального комплексу Бабин Яр у Києві, президент Володимир Зеленський завітав до Вінниці. Програму перебування очільника держави тримали у таємниці навіть для місцевих журналістів.

Акредитовані медійники в останній момент дізнались, що везуть їх до спорткомплексу «Здоров’я» на Старому місті, який і показали гостю. Там на Зеленського довелось чекати більше години, бо виявилось, що президент дорогою з аеропорту захотів подивитися, як під Вінницею ремонтують дороги. Звісно, усі об’єкти, які показували Володимиру Зеленському, включили до програми "Велике будівництво". Байдуже, що реконструкція того ж спорткомплексу "Здоров’я" на Старому місті почалася з 2018-го, тобто кошти на нього виділялися ще при попередниках.

Чи розповіли про це президенту керівники області, не відомо, бо якщо при візитах попередніх президентів журналісти могли слухати, про що вони говорять із місцевими керманичами, то у випадку із Зеленським "заходи безпеки" були безпрецедентними: фотографувати "прогулянку" президента спорткомплексом та "підслуховувати" розмови могли тільки співробітники його пресслужби.

Попри те, що представники вінницьких та національних ЗМІ доволі довго чекали на президента у спорткомплексі, спілкування з пресою тривало близько 13 хвилин. Добре, хоча б сам Зеленський здогадався перенести стіл для мікрофонів ближче до журналістів, бо перед тим охорона і представники пресслужби намагалися зробити так, аби гарант був якнайдалі від преси...

Але часу на запитання прессекретарка президента Юлія Мендель відвела занадто мало, тому багато запитань, які готували журналісти, так і залишились без відповідей. Із питань "місцевого значення" прокоментував Зеленський призупинення "зеленими" урядами фінансування реконструкції аеропорту "Вінниця". Але від того, зрозумілішими перспективи летовища не стали:

"Вважаю некоректним, коли ми говоримо таку фразу: "уряд "Слуг народу" - чому він не займається реконструкцією Вінницького аеропорту... Щось відкликали... Це ж процес... Мені невідома інформація, що гроші відкликані і направлені в Мукачево, тому що в Мукачеві не будується аеропорт, бо там інші питання - ми підписали угоду зі Словацькою Республікою: в Ужгороді тимчасово буде працювати, а потім ми будемо не ремонтувати, а будувати новий центральний міжнародний аеропорт на Закарпатті. Ви побачите за моєї каденції будівництво аеропорту у Вінниці. А ось чому люди, які виросли у вас, які стали великими політиками, чому вони до цього моменту не будували аеропорт у Вінниці - мені здається, ось в чому некоректність цього питання. Треба їм ставити це питання", - сказав президент.

Схоже, йому перед цим не розповіли, що саме зусиллями "політиків з Вінниці" було зроблено все можливе, щоб аеропорт відновити, і зупинив цей процес тільки уряд Гончарука...   

Стосовно ж "Великого будівництва", то на Вінниччині, окрім окремих ділянок відремонтованих доріг, складно знайти об’єкти, які б стовідсотково були зроблені за часи Зеленського. Тому, за різних очільників області гостям «з Києва» - нечисленним урядовцяв, які останнім часом перебували в регіоні, демонстрували переважно те, що розпочинали будувати за прем'єра В.Гройсмана та голову ОДА В.Коровія. СК «Здоровя» на вулиці Шепеля не став виключенням.

Нагадаємо, що презентували проєкт реконструкції у липні 2018 року. Загальну кошторисну вартість робіт «оцінили» у майже 37 мільйонів гривень.

«Проект реалізовуватиметься у співфінансуванні з Державним фондом регіонального розвитку. 10% загальної вартості виділять з обласного бюджету», - тоді казав заступник голови ОДА Олександр Крученюк…

Біля спорткомплексу Зеленського зустрічали прихильники блогера Анатолія Шарія з червоними кульками. «Активістів» партії імені блогера бачать у більшості міст, куди приїжджає президент.

За неофіційною інформацією, сьогодні В.Зеленський також проведе засідання Національної ради реформ у готелі «Франція». На захід місцевих журналістів не акредитували. Втім, нібито мали «привезти» понад 60 гостей з інших міст. З ранку біля будівлі готелю чергували чоловіки з парасольками…В середині візит теж чекали заздалегідь...

Також у планах очільника держави зустрітися з представниками провладної «Слуги народу» в «Інтершику». Цей захід також не є публічним.

Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Зеленському у Вінниці показали спорткомплекс, гроші на який виділяли при попередниках (ФОТО, ВІДЕО)
Олеся Рудницька

29 вересня, 2020