Зеленському подали кандидатури на посади суддів двох судів Вінниччини, де нині не здійснюється судочинство

Новини Вінниці / Зеленському подали кандидатури на посади суддів двох судів Вінниччини, де нині не здійснюється судочинство

Невдовзі на Вінниччині можуть відновити судочинство у двох судах, де його призупинено через відсутність суддів. Вища рада правосуддя 27 квітня вирішила внести президентові подання про призначення 20 кандидатів на посади суддів у місцеві загальні суди.

Невдовзі на Вінниччині можуть відновити судочинство у двох судах, де його призупинено через відсутність суддів. Вища рада правосуддя 27 квітня вирішила внести президентові подання про призначення 20 кандидатів на посади суддів у місцеві загальні суди. Вісім з яких – на посади суддів у судах, які на сьогодні не здійснюють правосуддя через відсутність суддів у штаті або відсутність у суддів повноважень щодо здійснення правосуддя. На Вінниччині нині два таких суди - Тростянецький та Оратівський.

Якщо Зеленський погодиться із запропонованими кандидатурами, то вони відновлять свою роботу.

Так, на посаду судді Оратівського районного суду пропонують Климчука Сергія Васильовича. Людина з таким прізвищем, ім'ям та по-батькові нині очолює апарат Вінницького окружного адміністративного суду.

До Тростянецького районного суду пропонується призначити двох суддів: Натальчук Олену Анатоліївну (ймовірно - помічник судді Бершадського районного суду) та Мудрак Анну Михайлівну (за даними декларації, помічник судді Львівського апеляційного суду).

Сергій Маламура

28 квітня, 2020