Збитки тепловиків доведеться покривати з міського бюджету: про тарифи та знижки на тепло мер Вінниці говорив у Шустера (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Збитки тепловиків доведеться покривати з міського бюджету: про тарифи та знижки на тепло мер Вінниці говорив у Шустера (ВІДЕО)

Тарифи та платіжки на за тепло були темою чергової дискусії у студії "Свободи слова Савіка Шустера" у п'ятницю, 14лютого. Серед гостей були прем‘єр-міністр Олексій Гончарук, урядовці та представники офісу президента. Вони переконували: знизити вартість тепла у містах, хоча й не у всіх, вдалося за рахунок зниження вартості газу.

Тарифи та платіжки на за тепло були темою чергової дискусії у студії "Свободи слова Савіка Шустера" у п'ятницю, 14 лютого. Серед гостей були прем‘єр-міністр Олексій Гончарук, урядовці та представники Офісу президента. Вони переконували: знизити вартість тепла у містах, хоча й не у всіх, вдалося за рахунок зниження вартості газу.

Не зовсім із цим погодився міський голова Вінниці Сергій Моргунов. У своєму включенні він наголосив, що вінничани хоча й отримали знижки у платіжках за грудень та січень, але вже є сигнали до того, що КП "Вінницяміськтеплоенерго" доведеться покривати збитки з міського бюджету, тобто за кошти тих же вінничан.   

Натомість, за словами С.Моргунова, ефективнішою могла б бути політика із комплексної модернізації мереж, яку із 2011 року у Вінниці започаткував тодішній мер В.Гройсман.

"Відтоді у місті провели достатньо серйозну заміну мереж. За 9 років замінено кожен третій котел теплопостачального підприємства, замінено 91 кілометрів тепломереж в двотрубному вимірі. Це фактично 40% усіх тепломереж, які є у Вінниці, встановлено 390 індивідуальних теплопунктів. Це дало зменшення на 15% споживання газу, на 30% зменшили втрати по тепломережі... У це все за 9 років вклали 22 мільйона доларів, але жоден міський бюджет не здатний в комплексі модернізувати всю систему", - вважає С.Моргунов.  

Загалом, на його думку, в державі потрібно максимально відходити від споживання газу, орієнтуватися на альтернативну енергетику, що вже стало звичним у всьому цивілізованому світі.