Зберегти від руйнування «Подільський Версаль»: Коровій анонсував реставрацію палацу Потоцьких та будівництво у Тульчині сучасного готелю

Новини Вінниці / Зберегти від руйнування «Подільський Версаль»: Коровій анонсував реставрацію палацу Потоцьких та будівництво у Тульчині сучасного готелю

Цьогоріч у Тульчині планують розпочати роботи по реставрації Палацу Потоцьких, на території якого проводять фестиваль під відкритим небом «OPERAFEST TULCHYN». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Крім того, за його словами шляхом державно-приватного партнерства планують розпочати будівництво поруч із палацом сучасного готелю.

Цьогоріч у Тульчині планують розпочати роботи по реставрації палацу Потоцьких, на території якого проводять фестиваль під відкритим небом «OPERAFEST TULCHYN». Про це сьогодні, 27 лютого, під час прес-конференції повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Крім того, за його словами, шляхом державно-приватного партнерства планують розпочати будівництво поруч із палацом сучасного готелю.

«Хочемо залучити компанію, яка змогла б побудувати  сучасний готель з лівої сторони палацу Потоцьких», - зазначив Валерій Коровій.

До того ж, за словами Валерія Коровія, в будівлі, яка знаходиться за адресою вул. Театральна, 15, де працює Вінницька філія «UA: Суспільне», планують створити кіноконцертну залу на 800 місць. Цей проект передбачений в Плані стратегічного розвитку Вінниччини на 2019-2021 роки.

«Вцілому в галузі культури в найближчі три роки плануємо реалізувати 169 проектів на загальну суму майже 430 мільйони гривень», - вказав Валерій Коровій.