Завершено розслідування справи щодо розтрати 10 млн грн на «Вінницяоблводоканалі»

Новини Вінниці / Завершено розслідування справи щодо розтрати 10 млн грн на «Вінницяоблводоканалі»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи колишнього керівника та чинної начальниці відділу капітального будівництва комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» щодо розтрати 10 мільйонів бюджетних гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За інформацією NaПарижі, йдеться про ексдиректора КП Олександра Чернятинського і начальницю відділу підприємства Людмилу Григорук.

«Слідство встановило, що колишній керівник КП у змові з начальником відділу капітального будівництва забезпечив укладання договору на виконання робіт з ремонту каналізації м. Вінниця. Виконавець надалі придбав необхідне для ремонту устаткування через підконтрольне товариство зі штучним завищенням ціни майже у 2,6 рази. При цьому вартість такого устаткування замовник погодив з порушенням процедури визначення ціни та без належного її обґрунтування», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Бюро, у результаті, за ремонт каналізації комунальне підприємство сплатило на 10,3 млн грн більше за реальну ринкову вартість таких послуг. 

Кваліфікація дій підозрюваних: ч. 5 ст. 191 КК України.

Макс Мельник

7 грудня, 2023