Завдяки субвенції швидкісний інтернет підключили у селах 10 ОТГ Вінниччини

Новини Вінниці / Завдяки субвенції швидкісний інтернет підключили у селах 10 ОТГ Вінниччини

У села 10 територіальних громад Вінниччини провели швидкісний інтернет. Таким чином, за кількістю підключених населених пунктів Вінницька область увійшла до ТОП-3 регіонів разом з Житомирською та Чернігівською.

Міністерство цифрової трансформації у цьому році оголосило про інтернет-субвенції провайдерам, які підключатимуть до мережі оптичного інтернету села. Ідея полягала у тому, щоб під’єднати понад 6 тис. соцоб’єктів у 3 тис. селах. Проєкт створювався для отримання значного соціального ефекту, адже завдяки йому, як передбачалося, вже цього року понад 1 мільйон українців отримають можливість вперше під'єднатися до оптичного інтернету. 

«У межах Інтернет-субвенції провайдери провели оптичні волокна для швидкісного інтернету до сіл Вороновицької, Війтівецької, Літинської, Брацлавської, Липовецької, Уланівської, Крижопільської, Вендичанської, Хмільницької та Дашівської територіальних громад. Зокрема до населених пунктів цих громад підвели оптичні кабелі для швидкісного інтернету та під’єднали соціальні заклади до Wi-Fi мереж», - зазначив у Facebook голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.