Завдяки нетиповій для грудня погоді на Вінниччині лише зараз завершились «жнива» і зовсім трохи залишилось до закінчення посівної кампанії

Новини Вінниці / Завдяки нетиповій для грудня погоді на Вінниччині лише зараз завершились «жнива» і зовсім трохи залишилось до закінчення посівної кампанії

На календарі початок грудня, а роботи в полі у аграріїв Вінниччини, можна сказати, у повному розпалі. Господарства усіх форм власності Вінницької області завершили збирання зернових та зернобобових культур та майже закінчили з осінньою посівною.

На календарі початок грудня, а роботи в полі у аграріїв Вінниччини, можна сказати, у повному розпалі. Господарства Вінницької області завершили збирання зернових та зернобобових культур та майже закінчили з осінньою посівною. Це не жарт. 

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА 9 грудня. Раніше у цей час вже лежав сніг. Цьогорічна зима подовжила період польових робіт. Якщо б лани вкрило снігом наприкінці листопада, аграрії залишили б зернові та зернобобові на полях, а так погода стала помічником. 

Про успіхі аграріїв по завершенню збирання врожаю під час оперативної наради голови ОДА Владислава Скальського доповіла перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Валентина Кирильчук. У інформації вказано,  що урожай зібрано на площі 879,9 тис. га, що становить 100% до загальної площі 879,8 тис. га

Озимі зернові, включаючи озимі на зелений корм, посіяні на площі 317,5 тис. га - 91,1 % від прогнозованих площ. В доброму стані перебуває 55% сходів, в задовільному - 36,4 %, слабкі і зріджені – 8,6%. 

А ось озимий ріпак засіли повністю, до того ж зійшов він значно краще, в доброму стані знаходиться трохи більші 70 % сходів.

 

Марина Карабай

9 грудня, 2019