Затримка у перепустках: у «Вінницькій транспортній компанії» пояснили, коли змінять графік руху

Новини Вінниці / Затримка у перепустках: у «Вінницькій транспортній компанії» пояснили, коли змінять графік руху

Вчорашні заяви голови Вінницької ОДА Сергія Борзова про подовження до 22 години руху громадського транспорту з 19 квітня та КП «Вінницька транспортна компанія» про те, що все залишається як було, отримали «продовження».

Як пояснив місцевим журналістам директор комунального підприємства Михайло Луценко, команду очільника області не можливо виконати через відсутність перепусток, які дозволяють співробітникам вільно пересуватись містом після початку комендантської години (з 22:00 до 6:00), щоб дістатися додому після зміни чи на зміну.

Оформленням перепусток займаються в обласній військовій адміністрації. Як тільки оформлять – можна буде виконувати. Адже водії не ночують у депо. І на підготовку транспорту потрібен час.

Поки перепусток нема, муніципальний транспорт (автобуси, трамваї та тролейбуси) курсуватиме за графіком з 8:00 до 21:00. Після отримання перепусток транспорт працюватиме 3 7:00 до 22:00.

Аналогічнап ситуація з маршрутними таксі.  За словами голови «Асоціації приватних перевізників» Олександра Гути, маршрутки їздять містом переважно з 7:00 до 20:00-21:00 (в залежності від маршруту). Графік руху маршруток можуть змінити, але при наявності перепусток у водіїв. Питання теж вирішується. Але… Транспорт потрібно заправити, тому графік буде залежати від графіку роботи АЗС.

Олеся Рудницька

19 квітня, 2022