Затриманому на крадіжці оголошено про підозру за двома епізодами. На Вінниччині суд залишив чоловіка під вартою

Новини Вінниці / Затриманому на крадіжці оголошено про підозру за двома епізодами. На Вінниччині суд залишив чоловіка під вартою

В ніч на 26 березня у місті Гнівань Вінницької області раніше судимий місцевий житель, достовірно знаючи, що власники будинку тимчасово виїхали за межі України, проник в домоволодіння та здійснив крадіжку матеріальних цінностей. А 29-го пішов до чужого будинку вдруге. Однак знову винести майно йому не вдалось…

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області, його було виявлено та затримано громадянами, які періодично здійснюють догляд за будинком за відсутністю його власників.

«За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчим відділенням поліції № 2 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 185 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру та судом задоволено клопотання прокурора про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинення крадіжки в умовах воєнного стану йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Суд задовольнив клопотання прокурора та взяв під варту чоловіка.

Макс Мельник

1 квітня, 2022