Затримано перевертнів, яких підозрюють у нападі на вінницьких ювелірів

Новини Вінниці / Затримано перевертнів, яких підозрюють у нападі на вінницьких ювелірів

У Запоріжжі працівники центрального апарату Нацполіції, місцеві та житомирські правоохоронці затримали озброєну банду, яку підозрюють у скоєнні нападу на вінницьких ювелірів біля Бердичева, а також пораненні одного з підприємців. Наразі справу веде прокуратура Житомирської області.

У Запоріжжі працівники центрального апарату Нацполіції, місцеві та житомирські правоохоронці затримали озброєну банду, яку підозрюють у скоєнні нападу на вінницьких ювелірів біля Бердичева, а також пораненні одного з підприємців. Наразі справу веде прокуратура Житомирської області. Особи вже в дорозі до Полісся.

Нагадаємо, 19 листопада приблизно о 19.00 на автодорозі «Житомир - Могилів-Подільський» у смт. Гришківці Бердичівського району, рухаючись на двох автомобілях, невідомі блокували авто, в якому двоє підприємців поверталися із виставки ювелірних виробів та, застосувавши автоматичну зброю, вчинили розбійний напад. Тоді у стегно був важко поранений один з вінничан.

Унаслідок розбійного нападу зловмисники заволоділи ювелірними виробами із золота та срібла. Офіційно зазначається, що вартість вкраденого сягає 15 млн грн., а важать прикраси 30 кг, хоча підприємці вказують дещо менші цифри. Також нападники заволоділи карабіном «Форт 202».

Як зазаначила у Facebook Л. Сарган, кримінальне провадження відкрите за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.187, ч.3 ст. 262, ч.3 ст.289,ч.2 ст.146 КК України. Безпосередньо перед вчиненням іншого злочину на території Запорізької області 13 грудня силовики затримали 7 осіб зі зброєю та боєприпасами. Двоє з них були одягнуті у форму працівників поліції.

На даний час вирішується питання про кваліфікацію дій затриманих та повідомлення їм про підозру. Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирщини.

Макс МЕЛЬНИК