Затримано колишнього чоловіка «Няши» Поклонської та прихильника Медведчука. Йому пригадали заклики до «миру з Путіним» напередодні війни

Новини Вінниці / Затримано колишнього чоловіка «Няши» Поклонської та прихильника Медведчука. Йому пригадали заклики до «миру з Путіним» напередодні війни

Працівники ДБР викрили керівника фракції нині забороненої партії «ОПЗЖ» Маріупольської міської ради Володимира Клименка, який здійснював антиукраїнську інформаційну кампанію на підтримку країни-агресора.

Як зазначають у пресслужбі ДБР, за оперативною інформацією, він є колишнім чоловіком ексгенеральної прокурорки Криму Наталії Поклонської, яка була однією з головних фігур під час анексії Криму Росією.

«Цей «політик» пройшов «тернистий» шлях від людини Януковича, Медведчука, Королевської до керівника Маріупольської фракції «Опозиційної платформи За життя». Він став рупором Кремля на сході - виступав за відновлення економічних зав’язків з Росією. Сьогодні щодо нього у суді розглядається справа щодо посягання на територіальну цілісність України», - йдеться у повідомленні.

Також, як вказують у ДБР, зафіксовано, що напередодні військового вторгнення росіян колаборант на своїй офіційній сторінці у Facebook написав заклик до повалення чинної української влади. Тим самим він вчинив організацію та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованих на підтримку держави-агресора, що підпадає під кримінальну відповідальність за ч. 6 ст. 111-1 КК України.

Працівники ДБР знайшли зловмисника на орендованій квартирі в Одесі, куди він втік з Маріуполя. Його перевірили через поліграф та встановили ймовірну причетність його до колабораційної діяльності. Наразі депутата передано Службі безпеки України.

Додамо, що на початку квітня у Маріуполі за підтримки російських окупантів вибрали «мера» міста від «ДНР». Ним став державний зрадник із забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Костянтин Іващенко.

Як повідомили у міськраді Маріуполя, Іващенко відомий у місті тим, що розвалив найбільше в Україні машинобудівне підприємство, обікрав десятки тисяч працівників, вступив до лав «ОПЗЖ» і зрадив свою країну.