Затримано групу, яка «спеціалізувалася» на масштабних крадіжках зі складів вінницьких аграріїв

Новини Вінниці / Затримано групу, яка «спеціалізувалася» на масштабних крадіжках зі складів вінницьких аграріїв

Група одеських гастролерів-дальнобійників «спеціалізувалися» на крадіжках майна зі складських приміщень. Затримали її незабаром після «візиту» до фермера з Вінниччині, в якого зловмисники вкрали пестициди.

Група одеських гастролерів-дальнобійників «спеціалізувалися» на крадіжках майна зі складських приміщень. Затримали її невдовзі після «візиту» до фермера з Вінниччини, в якого зловмисники вкрали пестициди.

Керували операцією з «відслідковування» ОЗГ співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції. Оперативники зібрали «досьє» на групу, до складу якої входить п’ять мешканців Одеської області віком від 22-х до 28-ми років. Зокрема визначили, що зловмисники «спеціалізувалися» винятково на крадіжках товару та продукції підприємців зі складських приміщень. Для цього використовували вантажівки. Одещиною не обмежувалися, «працювали» й по сусідніх регіонах.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, під час процесуальних заходів одеські поліцейські встановили, що зловмисники готуються до чергового злочину на території Вінниччини. Спільно правоохоронці двох регіонів організували процес затримання групи.

У суботу, 28 березня, на трасі в Біляївському районі Одеської області оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції та слідчі слідчого управління поліції в Вінницькій області зупинили автомобіль. У вантажівці виявили хімічні засоби захисту рослин, котрі напередодні були викрадені з території фермерського господарства на Вінниччині. Учасники злочинної групи якраз поверталися з викраденим товаром вартістю понад 4 млн гривень до Одещини.

Затримано п’ятьох чоловіків. Їм повідомили про підозру за ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів.

Новини Вінниці / Затримано групу, яка «спеціалізувалася» на масштабних крадіжках зі складів вінницьких аграріїв  Новини Вінниці / Затримано групу, яка «спеціалізувалася» на масштабних крадіжках зі складів вінницьких аграріїв  Новини Вінниці / Затримано групу, яка «спеціалізувалася» на масштабних крадіжках зі складів вінницьких аграріїв  Новини Вінниці / Затримано групу, яка «спеціалізувалася» на масштабних крадіжках зі складів вінницьких аграріїв
Макс Мельник

31 березня, 2020