Затримано директора Могилів-Подільського лісгоспу, який хотів підкупити слідчого ДБР та прокурора

Новини Вінниці / Затримано директора Могилів-Подільського лісгоспу, який хотів підкупити слідчого ДБР та прокурора

Працівники Державного бюро розслідувань затримали «на гарячому» директора ДП «Могилів-Подільский лісгосп» під час спроби дати хабар слідчому ДБР. Посадовець, який є підозрюваним у гучній справі щодо «зникнення» 15 тисяч дерев, намагався авансово віддячити за лояльність та «домовленість» з прокурором. Натомість чоловік став фігурантом ще однієї справи.

Зазначимо, пресслужба Вінницької обласної прокуратури та ТУ ДБР Хмельницького повідомляють про затримання директора держпідприємства, а якого саме NaПарижі вказує з інформації, отриманої з власних джерел.  

 

За офіційними повідомленнями, затримання «на гарячому» відбулося 16 листопада. Посадовець пропонував слідчому 20 тис. грн за «лояльне» розслідування кримінального провадження за фактами привласнення майна та службової недбалості службових осіб лісогосподарського підприємства, яке він очолює. 

У справі йдеться про знищення близько 15 000 дерев на площі понад 50 гектарів, що за попередніми підрахунками спричинило шкоду на більш ніж 130 млн грн. 

Посадовець розраховував на те, що за «винагороду» співробітник ДБР також «повпливає» на прокурора, аби той закрив кримінальне провадження. 

До слова, знищивши 50 га лісу (це за площею майже як два центральні парки м. Вінниці), зловмисники завдали невідворотної шкоди довкіллю, і виростити молодий ліс на місці знищеного знадобиться щонайменше 10-15 років.   

Наразі директору лісгоспу готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.