Затримано 26 осіб: на Вінниччині правоохоронці викрили потужну наркомережу

Новини Вінниці / Затримано 26 осіб: на Вінниччині правоохоронці викрили потужну наркомережу

Під час комплексного відпрацювання, спрямованого на запобігання незаконному обігу наркотичних засобів і психотропних речовин, у Жмеринському районі правоохоронцями затримано 26 осіб. Вилучено докази їх злочинної діяльності.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, відпрацювання у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) відбувалось за оперативною інформацією управління боротьби з наркозлочинністю.

Слідчі Головного слідчого управління спільно з вінницькими колегами, за оперативного супроводу оперативників управлінь карного розшуку та боротьби з наркозлочинністю, відділу протидії кіберзлочинності за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД та роти поліції особливого призначення із залученням інспекторів-кінологів і експертів провели понад 30 санкціонованих обшуків у мешканців району та встановили 26 осіб, причетних до протиправної діяльності.

Загалом слідчі вилучили автомобіль BMW, 4 одиниці зброї, набої, прекурсори, амфетамін, метадон, банківські картки та інші речові докази. В ході відпрацювання поліцейські також припинили діяльність двох нарколабораторій, одна з яких з виготовлення амфетаміну, інша – з вирощування рослин конопель у штучних умовах.

Правова кваліфікація діям кожного з фігурантів буде надана після проведення експертиз.