Заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк зазначив, що саме в облраді попри розслідування вирішили очільника «скандального» інтернату звільнити по-доброму

Новини Вінниці / Заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк зазначив, що саме в облраді попри розслідування вирішили очільника «скандального» інтернату звільнити по-доброму

Заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк ініціював звільнення «по статті» директора Плисківського будинку інтернату, в якому було виявлено порушення прав пацієнтів. Натомість депутати Вінницької обласної Ради прийняли рішення щодо звільнення очільника «скандального» будинку інтернату за «згодою сторін».

Заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк ініціював звільнення «по статті» директора Плисківського будинку-інтернату, в якому було виявлено порушення прав пацієнтів. Натомість депутати Вінницької обласної Ради прийняли рішення щодо звільнення очільника «скандального» закладу за «згодою сторін».

Про це сьогодні під час прессконференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА на запитання журналіста NaПарижі повідомив заступник голови Вінницької ОДА.

«Цим закладом опікується департамент соціальної молодіжної  політики і, дійсно, працівниками департаменту спільно з представниками омбудсмена територіального віділення були виявлені, на мою думку, кричущі порушення підопічних, а це дорослі люди, які там перебувають. На мою думку, обласна державна адміністрація відреагувала абсолютно адекватно і головою обласної державної адміністрації було підготовлено лист щодо звільнення "за статтею" керівника цього закладу, а мною, як керівником цей лист було завізовано. Крім того, ОДА підготувала проєкт рішення обласної ради, і він був теж мною завізований, щодо звільнення цього керівника за іншою статтею», - повідомив Ігор Іасюк.

Зазначимо, що голова Вінницької ОДА Владислав Скальський дійсно звертався з листом до голови Вінницької обласної Ради Анатолія Олійника, в якому наголошував на «грубих порушеннях» в інтернаті та просив винести на розгляд позачергової сесії питання щодо звільнення І. Катрука згідно з п.1 ст.41 КЗпПУ, а також додав проєкт рішення.

Натомість директора інтернату Івана Катрука звільнили за «згодою сторін». Підпис під наказом поставив голова облради Анатолій Олійник. Заклад належить обласній раді, тому саме цей орган приймає рішення щодо призначень та звільнень.

Ігор Івасюк не коментував дії депутатів Вінницької обласної ради. Натомість він зазначив, за поданням Генпрокуратури щодо екс-очільника закладу відкрито провадження за ч.1 ст.197 КК України.

Марина Карабай

12 грудня, 2019