Заступник голови правління ПрАТ «Вінницький завод «Маяк», Вячеслав Терліковський: «Прагну зробити все, аби молодь і фахівці не бажали виїхати закордон, а розвивались тут, на своїй батьківщині»

Новини Вінниці / Заступник голови правління ПрАТ «Вінницький завод «Маяк», Вячеслав Терліковський: «Прагну зробити все, аби молодь і фахівці не бажали виїхати закордон, а розвивались тут, на своїй батьківщині»

Чому для вінницьких промисловців важлива «присутність» у міській раді? Як запевняє Вячеслав Терліковський, основною задачею є збереження людського потенціалу, адже вінничан складно спинити. Люди шукають кращої долі за кордоном, а для них потрібна робота на Вінниччині.

Чому для вінницьких промисловців важлива «присутність» у міській раді? Як запевняє Вячеслав Терліковський, основною задачею є збереження людського потенціалу, адже вінничан складно спинити. Люди шукають кращої долі за кордоном, а для них потрібна робота на Вінниччині.

- Пане Вячеславе, розкажіть про себе, про своє становлення: де Ви народились, в яких освітніх закладах навчались?

- Я - корінний вінничанин, народився у Вінниці 28 червня 1983 року. Середню освіту здобув у школі № 25, що на Вишенці, по завершенні якої я вступив до Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

У 2005 році отримав повну вищу освіту і  спеціальність «Менеджер зовнішьноекономічної діяльності».

Мої батьки - Василь Васильович та Лариса Іванівна працювали на заводі «Маяк», мати потім перейшла в технічний університет, а батько й досі там.  Моє дитинство, юність, і моя зрілість проходили у тісному зв`язку із цим підприємством. Отже, по завершенні університету питання щодо вибору місця роботи було вирішене однозначно – я продовжив, так би мовити, «родинну виробничу династію», прийшовши на «Маяк», де і працюю дотепер.

- Ваша родина теж у Вінниці?

- Так. Разом із дружиною Анною виховуємо двох синів. Всі народилися і постійно живуть у рідній Вінниці.

- Тобто, проблеми й позитиви Вінниці, можна сказати, Вам знайомі «з дитинства»… А от якби Вам запропонували змінити Вінницю на якийсь інший обласний центр – погодились би?

- Такий поворот може бути спричинений певними життєвими обставинами. Але так, щоб просто виїхати з Вінниці – ніколи! Я обожнюю наше місто над Бугом; з малечку я знаю всі його вулички, спортмайданчики, школи, парки.

 Я щасливий від того, що Вінниця постійно розвивається, що, навіть у порівнянні з минулими роками сьогодні – це сучасне, зелене, наповнене позитивом місто, в якому по руху громадського транспорту можна звіряти годинник: в своєму дитинстві я такого не пам’ятаю, а от зараз – це абсолютна реальність!

І з плинністю часу, з власним розвитком, з набуттям досвіду я відчув, що можу бути корисний Вінниці, можу бути дотичний до процесів її удосконалення та перспективного розвитку. От  саме тому я і вирішив йти в депутати, аби допомогти команді в спільних діях робити Вінницю справжнім сучасним комфортним європейським містом, починаючи від власного будинку, двору, вулиці, підприємства, і завершуючи розвитком промисловості та інфраструктури.

- Ви сказали, що питання із працевлаштуванням для Вас було вирішене одразу по завершенні навчання в університеті. Що вирішило Ваш подальший трудовий шлях: вплив саме батьків, чи Ви самостійно обрали собі роботу?

- І перше, і друге… Моя мати працювала перекладачем з англійської в СКБ «Маяка», батько пройшов абсолютно усі сходинки, як кажуть «знизу – доверху» свого трудового становлення: від молодого спеціаліста до голови правління підприємства, тим самим давши мені приклад у виробничому навчанні, у чіткості виконання поставлених завдань, у спілкуванні з людьми, партнерами.

Все це відбувалося зі мною протягом мого життя, і вже дипломованим спеціалістом я відчуваю, що і я справжній «маяківець», що мої здібності можуть принести користь підприємству, внести нову хвилю в його розвиток, саме тут я зможу самореалізуватися і як фахівець, і як громадянин.

Тому я і вважаю себе продовжувачем славних традицій заводу, вже 15 років працюючи на підприємстві.  Сьогодні – на посаді заступника голови правління, де і намагаюся все робити для того, аби продукція ПрАТ «Вінницький завод «Маяк» була корисною людям, затребуваною на ринку, сучасною і якісною, а працівники підприємства мали надійне соціальне забезпечення, достойну зарплату, перспективну роботу.

Головне – те, про що ми інколи забуваємо, але так цього хочемо – це впевненість у завтрашньому дні, у тому, що у вінничан буде робота, а працівники підприємства і жителі округу №2, так і всієї Вінниці матимуть комфортні умови для життя.

 

Прагну зробити все можливе, аби молодь, фахівці Вінниччини і Вінниці не бажали виїхати закордон в пошуках кращої долі, а розвивались тут, на своїй батьківщині, створювали свої родини, опановували корисні професії, розвивали підприємництво. Для цього нам потрібні чесні та відкриті умови ведення бізнесу від держави, його підтримка на всіх рівнях.

 

- Так, дійсно, відомо, що нинішнє ПрАТ «Вінницький завод «Маяк» - це одне з небагатьох підприємств Вінниччини, яке пережило політичні та економічні лихоліття, не зникло з виробничої мапи України, а вижило у непростих ринкових умовах.

- Безперечно! Наші обігрівачі, котли, конвектори, тепловентилятори та інші вироби успішно продаються як в Україні, так і за кордоном. Завдяки нашим спільним зусиллям сьогодні ми опановуємо ринки Німеччини, Великобританії, Туреччини, Польщі, Румунії.

Ми в постійному пошуку нових ідей, в реалізації новітніх технологій, ми постійно оновлюємось та модернізуємось.

- Отже Ви маєте намір балотуватися до Вінницької міської ради від «Української стратегії Гройсмана». Розкажіть, чому саме від цієї політичної сили, і чим Ви маєте намір займатися у міськраді в разі обрання?

- Мені надзвичайно імпонує політична свідомість та економічний прагматизм, який сповідує особисто Володимир Гройсман та його команда. Я вважаю його та очолюваний ним Уряд одним з найвдаліших за роки незалежності держави. Саме тому я вирішив балотуватися від цієї команди, адже впевнений, що виборчий процес – це не самоціль.

Наша мета – створити заможне і комфортне місто, область, країну, і це можливо тільки спільно, в одному об`єднанні, в команді однодумців.

Прагну зробити все можливе, аби молодь, фахівці Вінниччини і Вінниці не бажали виїхати закордон в пошуках кращої долі, а розвивались тут, на своїй батьківщині, створювали свої родини, опановували корисні професії, розвивали підприємництво. Для цього нам потрібні чесні та відкриті умови ведення бізнесу від держави, його підтримка на всіх рівнях.

Основним напрямом діяльності, в разі обрання  до Вінницької міської ради вбачаю участь в справах підвищення ефективності промислового потенціалу міста, залучення нових інвесторів для створення як нових підприємств, так і для підтримки вже діючих.

Маю намір захищати громадянські, соціальні права своїх виборців, підтримувати їх гарні починання, допомагати у вирішенні комунальних та інших актуальних питань сьогодення, адже для мене особисто, як і для моїх наставників – Петра Дмитровича Кузнецова, Голови наглядової ради ПрАТ «Вінницький завод «Маяк», та Василя Васильовича Терліковського – Голови правління заводу (які в різні часи також були депутатами Вінницької міської ради від нашої  територіальної громади) надзвичайно суттєвим є принцип «Кожен житель Вінниці – важливий!».

І в цьому також є певна традиція, так би мовити «спадковість представництва» інтересів заводчан та інших жителів мікрорайону у головному керівному колегіальному органі Вінниці. Робитиму все для того, аби в кожного з вінничан з`являлись нові можливості для зміцнення добробуту і суспільного розвитку.

admin

29 вересня, 2020