Застава у 10 мільйонів: ВАС залишив у силі ухвалу щодо підозрюваного у заволодіння часткою у вінницькій фірмі

Новини Вінниці / Застава у 10 мільйонів: ВАС залишив у силі ухвалу щодо підозрюваного у заволодіння часткою у вінницькій фірмі

Сьогодні, 28 грудня, Вінницький апеляційний суд залишив у силі ухвалу слідчого судді міського суду, якою до 33-літнього підозрюваного застосовано тримання під вартою та одночасно визначено розмір застави – 10 мільйонів гривень.

Як вказують у пресслужбі ВАС, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу адвокатки, яка просила скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове, про застосування до підозрюваного запобіжного заходу, не пов’язаного з позбавленням волі. Захисниця наголошувала, зокрема, на тому, що ризиків немає: її клієнт співпрацює зі слідством, має міцні соціальні зв’язки: одружений, виховує неповнолітню дочку.   

Але у суді вирішили не ризикувати, адже підозрюваний уродженець Львівщини, за матеріалами слідства, використовуючи завідомо підроблені документи, протиправно заволодів часткою в статутному капіталі вінницького ТОВ «Гарантінвест».

Більш того, перед цим він придбав фальшивий паспорт на прізвище засновниці цього підприємства. Потім залучена до скоєння злочину жінка використала його в нотаріальній конторі й отримала довіреність, підробивши підпис власниці паспорта.

Документ свідчив про те, що ця жінка уповноважила двох чоловіків представляти її інтереси в установах, підприємствах, організаціях у взаємовідносинах, що виникли чи будуть виникати у неї як в учасника «Гарантінвесту».

Згодом підозрюваний передав підроблену довіреність одному із псевдоуповноважених для складання акту приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ до іншої людини, котра не знала про протиправне заволодіння майном власниці.

Відтак із власності останньої вибула частка в статутному капіталі ТОВ «Гарантінвест» – понад півтора мільйона гривень.

Підозрюють же уродженця Львівщини у скоєнні низки злочинів, один з яких – тяжкий: протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації. Покарання за таке діяння – ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Зазначимо, що ТОВ «Гарантінвест» спеціалізується на наданні в оренду й експлуатації власного чи орендованого нерухомого майна.

Зміни у засновниках та прізвища фігурантів можна переглянути за посиланням.

Макс Мельник

28 грудня, 2021