«Заспокоїмося, скинемо респіратори і продовжимо» - поет про життя «після коронавірусу»

Новини Вінниці / «Заспокоїмося, скинемо респіратори і продовжимо» - поет про життя «після коронавірусу»

Митці зазначають, що еволюції не відбудеться – ніяких «нових граблів» після завершення пандемії вінничани, які і люди усього світу, не отримають. Так висновки письменники та поети роблять, опираючись на історичні факти та досвід тих, хто вже сказав своє гучне слово в літературі.

Митці зазначають, що еволюції не відбудеться – ніяких «нових граблів» після завершення пандемії вінничани, які і люди усього світу, не отримають. Такі висновки письменники та поети роблять, опираючись на історичні факти та досвід тих, хто вже сказав своє гучне слово в літературі.

Брати Капранови, відомі своїми творами у стилі фентезі, пишуть: «Жодна попередня епідемія - ані чуми, ані холери. ані іспанки - нічого не змінила».

Тарас Федюк зазирає у прадавні часи:

"Світ вже не буде такий, як був!", "після епідемії ми житимемо в іншому світі!!", " коронавірус змінить світ!!!". Хто ж це вам таке сказав, люди добрі? П'ять тисяч років людство топче одні й ті ж граблі, а тут раптом нє? Заспокоїмося, скинемо респіратори і продовжимо.)"

Також поети цитують класиків, зокрема ірландського драматурга і публіциста, лауреата Нобелівської премії Бернард Шоу.

«Міняється все - розташування зірок, рельєф земної поверхні, русла річок, незмінною залишається людина. Шоу приблизно таке казав», - зазначає митець Василь Горват.

Щодо економістів, то їх прогнози щодо майбутнього менш оптимістичні. Фахівці зазначають, що світ чекає масштабна криза.