Засновник ГК «Автострада» Максим Шкіль: «Ямпільський міст здадуть в експлуатацію у 2023 році»

Новини Вінниці / Засновник ГК «Автострада» Максим Шкіль: «Ямпільський міст здадуть в експлуатацію у 2023 році»

Український бізнесмен, засновник Групи компаній «Автострада» Максим Шкіль в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» пояснив, що його компанія виконує взяті на себе зобов’язання по будівництву доріг та мостів. Але так званий Ямпільський через Дністер не вдасться збудувати у наступному році через фактори іншого плану.

«Ми відновили автошлях Р-08, який веде від Немирова до кордону з Молдовою. 125 км цієї траси і двох територіальних доріг відремонтували за 90 робочих днів. Працювали цілодобово, було задіяно 12 асфальтоукладачів, 6 асфальтобетонних заводів», - уточнив М.Шкіль щодо виконаної частини робіт в області.

Проте, як він зазначив, не все залежить від будівельників.

«Продовженням дороги Р-08 є Ямпільский міст, який безпосередньо з’єднає Україну і Молдову. Ми так само маємо реалізувати цей проєкт. Мали затримки через доузгодження точок примикання з молдавської сторони. Тиждень тому все погодили. Зараз очікуємо, що буде затверджена відповідна міжурядова угода і почнемо вже будівельні роботи, адже основні підготовчі практично завершені. Ми викупили землю – там була приватна земля, паї, горішники. Зараз змінюємо цільове призначення, робимо всі дозвільні документи. Тільки точка буде затверджена – одразу починаємо буріння свердловин (бурові у нас є) і будемо робити опори», - пояснив підприємець.

Через ці «доузгодження» ГК «Автострада» не береться стверджувати про те, що міст буде у наступному році.

«Я думаю, що через затримки з точкою примикання до кінця 2022 року не закінчимо. Реалістично у 2023 році», - додав засновник Групи компаній «Автострада».

Макс Мельник

14 грудня, 2021