«Зашморг» навколо Лиману звужується, а перші «частково мобілізовані» потрапили у полон

Новини Вінниці / «Зашморг» навколо Лиману звужується, а перші «частково мобілізовані» потрапили у полон

В українському Генштабі повідомили, що в Росії від початку оголошення мобілізації уже призвали 100 тисяч осіб. Частина з них попрямувала на фронт. Декого знищили до того, як вдалось дістатися, дехто вже опинився у полоні. Тим часом, успіхи російської армії наразі помітні саме у обсягах «часткової мобілізації», а от «зашморг» навколо Лиману Донецької області дедалі звужується – велике угрупування росіян ризикує опинитися у «котлі».

«У Росії після оголошення часткової мобілізації активно триває призов військовозобов’язаних. На теперішній час уже призвано понад 100 тисяч із оголошених 300 тисяч осіб. Ми розуміємо, що оголошена цифра в 300 тисяч – не кінцева. Найбільш імовірно, що чисельність відмобілізованих буде значно більша», - заявив на брифінгу заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Також Громов зауважив, що насправді мобілізація в Росії розпочалася не 21 вересня, а раніше. Інформація від полонених свідчить, що мобілізованих у вересні відправляли на фронт менше ніж через тиждень без підготовки і злагодження.

Звільняючи Луганщину від окупантів, українські військові почали брати у полон свіжомобілізованих росіян.

Про це йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Українські захисники не зупинилися на звільнених територіях Харківщини та продовжили звільняти рідну землю від загарбників. ЗСУ продовжують успішні наступальні операції на схід від річки Оскіл та оточують лиманське угруповання росіян. Також українська армія почала визволяти Луганську область», - поінформували у Центрі.

«Лещата» навколо Лиману дедалі смикаються. Окупанти опинились у «зашморгу». Більш того, як видно на карті, підрозділи ЗСУ не «задовільняються» взяттям під контроль лише міста. Військові також наближаються до Лисичанську.  

Олег Верлан

29 вересня, 2022