Заручники: Росія примусово примусово вивезла у свої депресивні райони кілька тисяч маріупольців

Новини Вінниці / Заручники: Росія примусово примусово вивезла у свої депресивні райони кілька тисяч маріупольців

За останній тиждень окупанти незаконно вивезли кілька тисяч маріупольців із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу «Терраспорт». Там від постійних бомбардувань ховалося тисячі людей (переважно жінки та діти). У цих районах точилися бойові дії, і для збереження життів маріупольців ЗС України відійшли від місць масового скупчення людей, чим і скористалася сторона агресора.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, захоплених маріупольців вивозили до Новоазовська, далі до Таганрогу, де відбирали українські паспорти, а далі до фільтраційних таборів, де окупанти перевіряли телефони та документи людей.

Після перевірки частину маріупольців перенаправляли до віддалених депресивних міст РФ з папірцем, який змушує 2 роки там жити і працювати без права виїзду. Доля інших залишається невідомою.

Окупанти копіюють методи нацистської Німеччини зі створенням концтаборів та залученням примусової робочої сили.

«Складно уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили в іншу країну. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі і почали вивозити маріупольців. Всі військові злочини з боку Росії мають отримати найжорсткіше покарання», – розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Олег Верлан

20 березня, 2022