«Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)

У Вінниці в обласному молодіжному центрі «Квадрат» сьогодні, 10 березня, відкрили виставку «Заручники окупації». Відбулась також презентація відповідного фотоальбому.

У Вінниці в обласному молодіжному центрі «Квадрат» сьогодні, 10 березня, відкрили виставку «Заручники окупації». Відбулась також презентація відповідного фотоальбому. На сорока стендах – історії двадцяти кримськотатарських родин двома мовами – українською та англійською. У тому числі – десятка сімей, які переїхали на материкову частину України та десятка, які залишились жити й боротися в Криму.  

Організував експозицію Кримськотатарський ресурсний центр за підтримки Посольства США в Україні. У столиці виставку презентували 26 лютого. Тепер вона мандруватиме регіонами.

«Ми хотіли показати життєві історії всіх людей та всього народу за допомогою фотографій, коротких заміток, - говорить голова Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв. - Відбирали не лише політиків та громадських діячів, а й звичайних людей, життя яких змінилось за час окупації Криму. Мета – насамперед більше інформації донести о українського суспільства та міжнародних організацій та сприяти глибшому розумінню долі кримськотатарського народу».

Командир батальйону «Крим», учасник бойових дій в зоні АТО Іса Акаєв також – серед героїв проекту.

«Часто ставлять питання: чи брали ми участь у захисті України від агресії. Хочемо сказати, щоб так, ми боролися і боремося. Ми вважаємо це своїм обов’язком, бо Україна – це наш рідний дім, Крим – частина України і ми – частина українського народу», - каже Іса Акаєв.

У Вінниці виставка триватиме впродовж тижня, потім її повезуть до Львова та Дніпра.

Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / «Заручники окупації»: знакові історії кримськотатарських родин представлено на виставці у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)