Заробітчани, які доставляли в Україну «контрабас», тримали прийнятними ціни на смартфони у Вінниці

Новини Вінниці / Заробітчани, які доставляли в Україну «контрабас», тримали прийнятними ціни на смартфони у Вінниці

Вінничан скоріше за все очікує підвищення цін на гаджети через коронавірус.  На вартість  смартфонів  у Вынницы більше вплинуть українські тенденції, ніж загальносвітові

Вінничан скоріше за все очікує підвищення цін на гаджети через коронавірус. На вартість смартфонів у Вінниці більше вплинуть українські тенденції, ніж загальносвітові.

Перш за все розповімо про те, що відбувалося на ринку смартфонів в лютому 2020 року. Аналітики компанії Strategy Analytics зазначили рекордне падіння поставок за весь період виробництва – 38%.

У лютому 2020 року поставили 61,8 мільйони одиниць смартфонів, натомість у лютому 2019 року поставки сягали 99,2 мільйони. Через пандемію коронавірусу виробники смартфонів, в тому числі й Apple, заявили про дефіцит пристроїв. Найбільше падіння аналітики зафіксували в Азії, де раніше за інші країни почався спалах коронавірусу, відповідно компанії не змогли випускати нові смартфони, а користувачі їх купувати.

Експерти прогнозували подальше падіння ринку в березні, але Китай, який вже оговтався від коронавірусу, почав налагоджувати виробництво. Продавці ж утримались від підвищення цін на ринку за рахунок складських запасів.

Тож цілком вірогідно, що на момент виходу із карантину ціни, якщо говорити про загальні тенденції, злишаться незмінними.

Що не скажеш про Україну. Експерт, який вирішив залишитись анонімним, зазначив:

«В Україні було дуже багато «контрабасу», який йшов, як великими партіями, так і через «заробітчан», які щоденно перетинали кордон з дозволеною кількістю товару. Нині, через карантин, такий шлях перекрито», - зазначає експерт.

До дефіціту така ситуація, звичайно, не приведе, а от до зростання ціни, цілком вірогідно. Правда, все залежить від того, що буде товаром №1 після виходу із карантину. Погодьтесь, ринок непередбачуваний. Напевне, рік назад ніхто з вінничан і не подумав, що одна із значних статей бюджету припадатиме на гумові рукавички, серветки, захисні маски і гречку, як стратегічний товар.

NaПарижі писав про дефіцит презервативів.

Марина Карабай

31 березня, 2020