Запропонував допомогти: у Вінниці рецидивіст забрав у пенсіонера мобільник і банківські картки

Новини Вінниці / Запропонував допомогти: у Вінниці рецидивіст забрав у пенсіонера мобільник і банківські картки

Менше ніж за добу у Хмельницькому правоохоронці затримали 35-річного жителя Рівненської області. Раніше судимого чоловіка підозрюють у шахрайстві. Іншу статтю нібито немає підстав пред’явити, хоча фактично людина скоїла грабіж. Так, без застосування сили…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, злочин відбувся ввечері 20 грудня в одному з вінницьких хостелів.

У 63-річного жителя Донецької області виникла проблема з розблокуванням банківської карти через мобільний додаток. Один із мешканців готелю запропонував чоловіку свою допомогу та повідомив, що для цього йому знадобиться деякий час. Взявши гаджет до рук, зловмисник зник у невідомому напрямку.

Вранці пенсіонер намагався самотужки знайти «рятівника», але оскільки пошуки були марними, звернувся по допомогу у поліцію…

Розшуковими заходами поліцейські встановили особу, причетну до вчиненого.  Оперативники Вінницького районного управління поліції спільно з колегами поліції Хмельниччини затримали шахрая у сусідньому обласному центрі. З’ясувалось, що після скоєння злочину зловмисник зняв з картки пенсіонера близько 20 тисяч гривень та сів на потяг до Хмельницького.

Викрадене частково вилучено. Правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Макс Мельник

22 грудня, 2022