Заплановане «вичищення»: ЗСУ демілітаризують окупований південь

Новини Вінниці / Заплановане «вичищення»: ЗСУ демілітаризують окупований південь

Вибухи в Криму та нещодавні удари по залізниці в Джанкої є методом «виснаження» ворога й психологічним тиском на нього. ЗСУ не приховують, що «вичищають» 20-30 кілометрову смугу на півдні.

Про це заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

«Будь-які активні дії передбачають, що на початку треба виснажити ворога. До того, як ми почнемо активний рух, нам треба бути переконаними, що в них порушена логістика, що в них не працює стійкий морально-психологічний стан війська, що вони готові вже відходити або здаватися», - заявила Гуменюк.

За її словами, розуміючи перевагу фізичної сили ворога, ЗСУ працюють так, аби росіяни були знесилені під час зіткнення. Випадки «бавовни» на тилових територіях і є кроками для виснаження окупантів.

«Ми наголошуємо на вичищенні 20-30-кілометрової смуги. Це говорить про те, що наша робота тут буде максимально активною, тому необхідно евакуюватися. Якщо немає такої можливості – облаштувати укриття і намагатися розташувати їх якомога далі від тих місць, де ворог дозволяє собі скупчення", - зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, за даними ГУР МО, внаслідок вибухів у Джанкої було знищено російські крилаті ракети «Калібр НК». У відомстві додали, що загадкова «бавовна» продовжує процес демілітаризації Росії та готує український півострів Крим до деокупації.

Олег Верлан

23 березня, 2023